Minne mennä

Tulitornit-elokuva vie Suomenlahden majakkasaarille

Pahoin vaurioitunut Kerin majakka on vaarassa kaatua.

Pekka Väisänen

Suomen Majakkaseuran syksyn uutuuselokuva Tulitornit – kylässä Suomenlahden majakkasaarilla nähdään Ison Omenan kirjastossa Matinkylässä keskiviikkona 19. joulukuuta kahdesti. Ensimmäinen esitys on kello 17.30 ja toinen 18.45. Elokuva on tunnin mittainen.

Tulitornit kertoo venematkasta Suomenlahden majakkasaarille Suomen ja varsinkin Viron puolella. Monet saarista ovat olleet aiemmin suljettuja ja suomalaisille varsin tuntemattomia.

Elokuvassa vieraillaan muun muassa aiemmin ruotsinkielisten asuttamassa Vormsissa ja Osmussaaressa. Vormsissa kuvausryhmä haastattelee saaren viimeistä ruotsinkielistä naista ja Osmussaarella saaren ainoaa asukasta, virolaista Rita Koppelia.

Erityisesti Osmussaarella näkyvät myös neuvostomiehittäjien jäljet, kuten myös Kirkkonummen Rönnskärillä, joka on Suomen puolen toinen käyntikohde. Toinen on Bengtskär.

Elokuva huipentuu Helsinkiä vastapäätä sijaitsevalle Kerin saarelle, jossa joukko aktiiveja yrittää pelastaa kallistuneen, historiallisesti arvokkaan majakan. Pientä särkkää uhkaa myös ilmastonmuutos, kun myrskyt pyyhkivät yhä useammin majakkasärkän yli.

Esityksiin on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu