Kulttuuri

Nykytanssia ja nykysirkusta Louhisalissa – Nasty ja Urbotek ottavat kantaa tämän päivän maailmaan

Urbotek tarkastelee urbaania elämää ja nykymaailman pakkomielteitä huumorilla. Se saa meidät nauramaan itsellemme ja tavallemme elää.

Jouni Ihalainen

Espoon kulttuurikeskuksen kevätkausi alkaa mielenkiintoisella kahden teoksen illalla Louhisalissa, kun lavalla nähdään Susanna Leinonen Companyn Nasty ja Race Horse Companyn Urbotek.

Leinosen uusin teos on saanut inspiraationsa USA:n presidentinvaaleista, kun Donald Trump kutsui vastustajaansa Hillary Clintonia nimityksellä such a nasty woman. Nasty tutkii naisen rooleja, vartaloa ja siihen kohdistuvaa epäoikeudenmukaisuutta. Ovatko häijy, ikävä, hankala adjektiiveja, joilla kuvataan päämäärätietoista naista?

Toimitusjohtaja Salla Mistola kertoo, ettei Susanna Leinonen halua ohjata tulkintaa, vaan hän kehottaa tulemaan esitykseen avoimin mielin ja nauttimaan siitä visuaalisesta elämyksestä, mikä katsojalle tarjoillaan. Hän nimenomaan toivoo, että kukin muodostaa oman käsityksensä.

Race Horse Companyn tuorein teos Urbotek puolestaan käsittelee urbaania ahdinkoa huumorin sekä akrobatian keinoin. Urbotek on RHC:n tyylille ominainen huumoririkas teos, jossa ironisoidaan sirkustaiteen avulla kiirettä, työntekoa ja vapaa-ajan nautintoja.

Urbotekissa on kaikkea: hengenvaarallista akrobatiaa, äärimmäisiin korkeuksiin kurkottavaa jonglöörausta, elämää suurempia hahmoja ja hyrränä pyöriviä tanssijoita. Teos on provokatiivinen, kummallinen ja kaunis.

Tanssia ja sirkusta

Nasty ja Urbotek -yhteisnäytökset Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 10.–12.1 kello 18.

Susanna Leinonen Companyn teokset tunnetaan äärimmäisen taidokkaasta, vaativasta liikkeestä.

Leinonen on noteerattu kansainvälisesti heti uransa alusta alkaen ja hänen teoksiaan on nähty Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois- ja Väli-Amerikassa.

Race Horse Company on esiintynyt laajalti Australiassa, Euroopassa, USA:ssa ja Venäjällä.

Liput 42,50/38/20 euroa, Lippupisteessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu