Kulttuuri

Talo puretaan - Galleria Espoonsilta tarvitsee pikaisesti uuden tilan

Riitta Tuutti toivoo, että Galleria Espoonsillalle löytyisi pian uudet tilat. Hänelllä itsellään on Galleria Kino Riitta Turengissa.

Anneli Tuominen-Halomo

Galleria Espoonsilta on vuosien ajan esitellyt nykytaidetta ja se on toiminut myös erilaisten tapahtumien ja kohtaamisten tilana. Nyt Kuvataidetaloyhdistys Suna ry joutuu jättämään tilalle hyvästit, koska talo on saanut purkutuomion.

Viime vuoden loppuun asti yhdistyksen varapuheenjohtajana toiminut Riitta Tuutti valvoi vuodenvaihteessa jäsenistön Viimeinen joulu -näyttelyä hiukan haikein mielin. Hänen harras toiveensa on, että näyttelytoiminta pääsisi jatkumaan sujuvasti jossain muualla Espoon keskuksessa.

– Yhdistys on käynyt Espoon kaupungin kanssa keskusteluja siitä, että se saisi väliaikaiset näyttelytilat puurakennuksesta, joka on aiemmin ollut osa Muuralan sairaalaa, Tuutti kertoo.

Tulevaisuuden tavoitteena on, että Galleria Espoonsilta saa tilat uudisrakennuksesta nykyisen gallerian tienoilta.

Virastopiha 3:n kävelytasolla oleva tila on sopinut Tuutin mielestä erittäin hyvin galleriaksi. Tila on valoisa, ja ison ikkunan ansiosta teokset ovat nähtävillä silloinkin kun galleria on kiinni.

Galleria Espoonsilta on kaupungin lisäksi saanut toiminnalleen tukea paikallisilta pankeilta. Yhdistys on palkannut vuosittain galleristin organisoimaan näyttelyt.

– Galleria on ollut matalan kynnyksen tila. Se on sitouttanut ja innostanut yhdistyksen jäseniä, koska galleriaan on saanut omia töitään esille.

Espoo-päivinä Kuvataidetaloyhdistys Suna ry:llä on ollut tapana järjestää taidetapahtumia Espoon tuomiokirkon lähellä Pappilanmäellä sijaitsevassa Sunan navetassa. Rakennuksen kunnostaminen yhdistyksen käyttöön on ollut toivelistalla vuosikausia.

– Toivottavasti Sunan navetan keskikerros kunnostetaan sellaiseksi, että siellä voisi järjestää vaikkapa kursseja ympäri vuoden, Riitta Tuutti sanoo.

Galleria Espoonsillassa on nyt 13.1. asti nähtävillä espoolaisen Iiris Ruuthin ja helsinkiläisen Annina Åsvikin näyttely Landscape walkabout joka esittelee kahden kuvataiteilijan näkemyksiä maisemamaalauksesta. Avoinna ti, to, pe kello 11–16, ke 13–18 ja la-su 12–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Galleria Espoonsilta tuo taidetta ihmisten luo7.9.2012 13.10
Galleria Espoonsilta osallistuu itsenäisyyden juhlintaan sadalla lipulla30.11.2017 13.27
Säästöt tappavat Galleria Espoonsillan29.12.2014 13.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu