Puheenaihe

Nyt se tapahtuu: Pysäköinti Helsinki-Vantaalla mullistuu maanantaina – myös lentokenttäbussien ajoreitteihin iso muutos

Helsinki-Vantaan liikenne- ja pysäköintijärjestelyt tammikuusta maalis-huhtikuuhun saakka.

Finavia

Lentokentälle omalla autolla ajaville on maanantaista 7. tammikuuta alkaen tiedossa aikaisempaa pidempiä kävelymatkoja ja muutoksia kulkureitteihin. Muutoksia on tulossa myös bussien ajoreiteihin lentokenttäalueella.

Muutokset liittyvät siihen, että parkkihalli P1/P2 puretaan terminaali 2:n laajennuksen ja Helsinki-Vantaan uuden sisäänkäynnin tieltä. Parkkihalli suljetaan 7. tammikuuta.

Matkustajia palvelevat jatkossa pysäköintihallit P3 ja P5 sekä ulkopaikoitusalue P4. Samalla terminaali 2:n edessä sijainneet pikapaikat siirtyvät pysäköintitalon P3:n sisäänajotasolle.

Terminaalien välillä voi jatkossa kävellä ainoastaan sisäkautta yhdyskäytävää pitkin, ulkokautta kulkeminen ei ole enää mahdollista. Terminaalista toiseen tai pysäköintialueille voi kulkea myös Finavian ilmaisella parkkibussilla.

Bussien ajoreittejä koskeva muutokset näkyvät HSL:n linjoilla 415, 415N, 561, 562N, 615 ja 617. Mainitut bussit sekä Finnairin City Bus kulkevat ainoastaan terminaali 2:n kautta. Nämä linjat eivät enää pysähdy terminaali 1:n edessä.

Finavia myöntää, ettei purku- ja rakennustöiden aikana voida kokonaan välttyä häiriöiltä. Pieniä ja suuria muutoksia voi rakennustöiden edetessä tapahtua jopa viikoittain.

– Pysäköintipaikat riittävät rakennustöiden ajan, sillä olemme varautuneet parkkihallin purkuun lisäämällä kapasiteettia. Olemme laajentaneet pysäköintihalli P5:ta, jonne avasimme 3 000 pysäköintipaikkaa ja useita kymmeniä sähköautojen paikkoja. Ensi vuonna valmistuu uusi pysäköintihalli, jonne tulee noin 2 000 paikkaa lisää, sanoo Helsinki-Vantaan Landside-palveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Puolet pysäköintitalosta on purettu viimeistään maaliskuun lopulla. Kokonaisuudessaan P1/P2-halli on purettu huhtikuun loppuun mennessä.

Isomäki neuvoo matkustajia varaamaan parkkipaikan etukäteen erityisesti lomasesonkeina. Näin voi varmistua siitä, että saa pysäköityä autonsa haluamalleen paikoitusalueelle.

– Oleellista on myös, että kentälle tullaan nyt ajoissa. Matkustajien on hyvä varata riittävästi aikaa pysäköintiin ja liikkumiseen terminaalien välillä ja sisällä.

Terminaali 2:n laajennus on osa Finavian miljardin euron jätti-investointia, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana lentokenttänä. Noin viisi vuotta käynnissä olleet laajennustyöt siirtyvät nyt näkyvälle paikalle terminaali 2:n eteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinki-Vantaan jättilaajennus myllää myös liikennejärjestelyt – "Ensimmäinen puoli vuotta on hurjaa muutosten aikaa"3.12.2018 07.10
Helsinki-Vantaan pysäköinti muuttuu tammikuussa – Pysäköintihalli P1/P2 purkuun, uusi tilalle parin vuoden sisään18.11.2018 11.25
Helsinki–Vantaalla edessä hurja muutos: Tähän nousee uusi terminaali – "Vaikuttaa suuresti liikkumiseen ja pysäköitiin"27.11.2018 12.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu