Kulttuuri

Kotkat lentävät Kannusaliin ja kesällä keikalle oikean Eaglesin vanavedessä

KULTTUURI 70-luvulla perustettu EASY keskittyy nykyisin ainoastaan Eaglesin tuotantoon.

EASY eli nykykokoonpanossa Lappe Holopainen, Petteri Kokljuschkin, Sami Javne, Roni Kamras ja Erno Laitinen, keskittyy Eaglesin musiikin esittämiseen.

Anneli Tuominen-Halomo

Eagles-yhtyeen laulajan ja perustajajäsenen Glenn Freyn kuolemasta tulee 18. tammikuuta kuluneeksi kaksi vuotta. Samana päivänä EASY The Eagles Tribute Band soittaa Eaglesin musiikkia Kannusalissa.

EASY perustettiin jo vuonna 1974. Yhtye soitti sen ajan hittejä ja keikkaili seitsemän vuotta, vuoteen 1981 asti. Keikkoja kertyi nelisensataa ja yhtye teki yhden LP-levynkin, joka sisälsi sekä käännöskappaleita että omaa musiikkia.

EASY:n tekemiset ovat hyvin muistissa, koska yhtyeen kitaristi-laulaja Roni Kamras kirjasi kaikki esiintymiset tarkasti muistiin bändikirjaan. EASY lopetti, kun miehet perustivat perheet.

Keikkatauko venyi peräti 33 vuoden mittaiseksi. Kun promoottorina työskennellyt Petteri Kokljuschkin keksi järjestää Tribute Band Festivalin Cafe Pirittaan Helsinkiin, hän houkutteli kasaamaan EASYn uudelleen.

– Päätimme keskittyä Eaglesin musiikkiin, koska se oli meille entuudestaan aika tuttua. Esitimme Pirittassa 5–6 biisiä ja koska se tuntui mukavalta, päätimme opetella lisää.

Siitä on pian viisi vuotta, ja nyt yhtyeessä soittaa kolme alkuperäisjäsentä: Petteri Kokljuschkin (basso), Sami Javne (rummut, laulu), Roni Kamras (kitara, laulu), sekä kaksi nuoremman polven huippumuusikkoa Lauri "Lappe" Holopainen (kitara, laulu) ja Erno Laitinen (kitara, laulu).

EASY tutustui Eaglesin musiikkiin heti tuoreeltaan 1970-luvulta.

– Silloinen tyttöystäväni, nykyinen vaimoni, työskenteli lentoemäntänä. Hän toi työmatkoiltaan New Yorkista levyjä. Siellä oli saatavilla paljon isompi ja hinnaltaan edullisempi valikoima kuin Suomessa. Kerran mukana oli Eaglesin levy ja sen musiikki teki heti vaikutuksen.

Eaglesin musiikissa viehättää Kamrasin mukaan sen laaja-alaisuus: Se kulkee hienoista balladeista rajuihin rockbiiseihin ja mukaan mahtuu valssejakin.

EASY The Eagles Tribute Band on poiminut niistä konserttiinsa edustavan kokonaisuuden. Kamras kehuu yhtyeen "nuoria", jotka ovat taitavia kitaristeja. Lappe Holopainen esiintyy Kamrasin ohella myös solistina.

EASY halusi lisätä nimeensä The Eagles Tribute Bandin, koska se kertoo yleisölle heti, mitä on tulossa ja näin ollen bändiä on helpompi markkinoidakin.

– Suurin osa yleisöstä on 50+ -ikäistä, niitä 70-luvun nuoria. Monet ovat käyneet myös oikean Eaglesin keikoilla. Kamras sanoo.

Eaglesin muusikot aloittivat 70-luvun alussa Linda Ronstadtin taustabändinä. Kannusalin keikalla EASY The Eagles Tribute Bandin kanssa esiintyy Katri Silolahti, joka tulkitsee konsertissa Linda Ronstadtin kappaleita.

Eagles esiintyy 8. kesäkuuta Tukholmassa. Koko EASY The Eagles Tribute Band lähtee kuuntelemaan keikan. Menomatkalla Turusta Tukholmaan bändi soittaa etkot Viking Gracella. "Oikean" Eaglesin keikan jälkeen suomalaisbändi soittaa unplugged-setin Globe-hotellissa ja paluumatkalla Tukholmasta Helsinkiin on luvassa vielä jatkot.

Eaglesia

EASY The Eagles Tribute Band keikalla Kannusalissa (Kannusillankatu 4, Espoon keskus) 18. tammikuuta kello 19.

Liput alkaen 20,50/23,50 euroa + toimitusmaksu Lippupisteestä tai ovelta tuntia ennen esitystä.

Vuonna 1971 Los Angelesissa perustettu Eagles on yksi kaikkien aikojen kaupallisesti menestyneimmistä yhtyeistä.

Eagles hajosi vuonna 1980 ja teki paluun keikkalavoille vuonna 1994.

Hotel California on yhtyeen tunnetuin hitti saman nimiseltä albumilta.

Yhtyeen tuorein studioalbumi on vuonna 2007 julkaistu Long Road Out of Eden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu