Puheenaihe

Arabianrannan lapsisurma tehtiin teräaseella – epäilty kertoi poliisille harhoista ja odottaa mielentilatutkimusta

Arabianrannan murha tapahtui Brysselinkadulla.

Jussi Vehkasalo

Poliisi on saanut kuulusteltua 36-vuotiasta miestä, jota epäillään Arabianrannan jouluaattoillan lapsimurhasta. Epäilty on myöntänyt henkirikoksen. Mies kertoi kuulustelussa harhoistaan, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon.  Puolustus on pyytänyt Helsingin käräjäoikeudelta miehelle mielentilan tutkimista.

Poliisi on saanut selville, että tekovälineenä oli teräase. Se ei  kuitenkaan ollut poliisin mukaan epäillyn hallussa, kun hän saapui uhrin perheen asuntoon. Poliisi kuvailee, että teko alkoi yllättäen.

7-vuotiaan uhrin omaiset ovat poliisin mukaan syvästi järkyttyneitä, eikä heitä ole päästy kuulemaan. Epäilty on uhrin eno. Epäilty ei kohdistanut väkivaltaa muihin asunnossa olleisiin. Esitutkinnassa ei ole käynyt ilmi, että epäilty olisi käyttäytynyt aiemmin uhkaavasti tai väkivaltaisesti henkirikoksen uhria kohtaan. 

Poliisi ei voi kertoa julkisuuteen tapauksen tarkempia yksityiskohtia ennen uhrin omaisten kuulemista.

– Julkisuudessa kerrotut asiat voisivat vaikuttaa kuulustelukertomuksiin, mikä vaarantaisi esitutkinnan. Ylipäänsä poliisin tiedottamisen on perustuttava esitutkintalain säädöksiin. Tästä traagisesta tapauksesta liikkuu varsinkin sosiaalisessa mediassa runsaasti huhuja, mutta poliisilla ei ole mahdollista kommentoida erikseen niistä jokaista. Tiedotamme esitutkinnan etenemisestä ja tuloksista sitä mukaa, kun asiat varmistuvat. Poliisin tärkein tehtävä on selvittää tämä vakava rikos, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi suorittaa parhaillaan teknistä rikostutkintaa ja odottaa vastauksia muun muassa uhrin ruumiinavauksesta sekä epäillylle tehdyistä kokeista, joissa selvitetään muun muassa, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi Arabianrannan murhasta: Epäilty oli uhrin eno – "Tappamisen tarkoitus on ollut ilmeinen"28.12.2018 14.59
Ahdistaako Arabianrannan lapsimurha? – Täältä saat perheellesi tukea jaksamiseen27.12.2018 16.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu