Urheilu

Kypärä päästä! HIFK:n Markus Kankaanperälle 1000 liigaottelua täyteen

Kuvituskuva

HIFK haastaa tänään koityleisönsä edessä Liigan kärjessä jyräävän Kärpät. Nordiksella on tunnelma taatusti katossa, sillä IFK:n Markus Kankaanperä on ennen iltaa enää yhden ottelun päässä 1000 liigapelistä.

HIFK:n kapteeni Lennart Petrellillä on pitkä yhteinen historia Kankaanperän kanssa.

– Hän on viimeisen päälle ammattilainen. Tuollainen määrä pelejä vaatii tietysti hyvää tuuria, mutta kyllä kropasta täytyy pitää hyvää huolta, Petrell painottaa seuransa sivuilla.

Kankaanperä, 38, on pelannut tämän kauden jälkeen 20 liigakautta. Ensimmäiset liigaottelut hän kirjasi itselleen JYPissä kaudella 1998–99.

– Jos tällä tasolla pystyy pelaamaan noin pitkään, niin kyllä siinä on kovat näytöt annettu. Täytyy sanoa, että hän on yksi suosikkijoukkuekavereista, kenen kanssa olen saanut pelata – ihan huipputyyppi! Petrell hehkuttaa.

– “Kanki” tuo samanlaista jämäkkyyttä koppiin, mitä kentälläkin nähdään. Hänellä on kuitenkin myös pilke silmäkulmassa ja hän on aina pitämässä hauskaa. Hyvä sekoitus vähän kaikkea, Petrell jatkaa.

Kankaanperä on Liigan kaikkien aikojen jäähytilaston suvereeni ykkönen. Jäähysarake näyttää 2050 kerättyä minuuttia ja listan kakkonen on yli 600 minuuttia perässä. Ero seuraavaan aktiivipelaajaan on yli 900 minuuttia.

Löytyykö mieheltä kuitenkin herkkäkin puoli?

– En sanoisi, että herkkää puolta ollaan ikinä nähty. Jollain yhteisellä ulkomaanmatkalla on saattanut pieni heikko hetki tulla, jolloin on kivikasvo hieman avautunut. En kuitenkaan sanoisi, että “Kanki” olisi koskaan hirveästi herkistellyt, Petrell pudottelee.

Joukkuekaverit aikovat antaa oman panoksensa juhlaan.

– Kyllähän hienosta merkkipaalusta täytyy muistaa ja on meillä jotain mietittynä, Petrell vihjailee.

HIFK–Kärpät käynnistyy klo 18.30.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu