Puheenaihe

Suomen suurimman nuorisovaltuuston johdossa jatkaa Joel Vanhanen – Espoon Nuva haluaa kaupunginhallituksen kokouksiin

Joel Vanhanen on valittu johtamaan Espoon nuorisovaltuustoa vuonna 2019. Etelä-Tapiolan lukiossa opiskeleva Vanhanen on toiminut nuorisovaltuustossa kolme vuotta, puheenjohtajana hän aloitti viime vuonna.

– Nuorisovaltuuston aloitteiden käsittelemistä kaupungissa ja yhteistyötä valtuuston kanssa tulee kehittää ja lisäksi tulee selvittää nuorisovaltuuston edustajan mahdollisuutta osallistua myös kaupunginhallituksen kokouksiin, Vanhanen toteaa tiedotteessa.

Nuvan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin viime kaudella toisena varapuheenjohtajana toiminut Alli Toivanen Kuninkaantien lukiosta.

– Tämä vuosi tulee olemaan nuorisovaltuustollemme iso vuosi. Monia isoja rakenneuudistuksia lähdetään kokeilemaan, niin nuorisovaltuuston sisäisessä toiminnassa kuin espoolaisten nuorten osallistamisessa, ja tavoitteet ovat korkealla. Onneksi mukana on aktiivinen ja innokas joukkio nuorisovaltuutettuja, Toivanen muotoilee tiedotteessa.

Uutta näkökulmaa puheenjohtajistoon tuo toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Pihka Oksanen Etelä-Tapiolan lukiosta.

Espoon nuorisovaltuusto valitsi joulukuisessa yleiskokouksessaan uuden puheenjohtajiston lisäksi myös hallituksen vuodelle 2019.

Hallitukseen valittiin Zoraiz Saram, Jonas Papathemelis, Lauri Hietanen, Niklas Salmela, Toivo Hursti ja Nelli Myöhänen.

Espoon nuorisovaltuusto on 40-jäseninen, puoluepoliittisesti sitoutumaton espoolaisten nuorten vaikuttamistoimielin, joka käyttää 13–18 -vuotiaiden nuorten ääntä kaupungin organisaatiossa. Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus esimerkiksi kaupunginvaltuustossa ja useimmissa lautakunnissa.

Nuorisovaltuusto ajaa nuorten asioita, nostaa esille nuorten toiveita ja kertoo nuorten mielipiteen ajankohtaisiin asioihin.

Uuden kuntalain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten kunnallisen vaikuttamisen ryhmä. Espoon nuorisovaltuusto on Suomen suurin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu