Urheilu

Lastenhiihdoilla innostetaan lajin pariin  – kaikki saavat mitalin

Oittaan pellon lenkki varataan tämän viikon lauantaina reilun kahden tunnin ajaksi lastenhiihtoihin.

Päivi Tuovinen

Espoon Hiihtoseuran järjestämien lastenhiihtojen tämän talven sarja alkaa kuluvan viikon lauantaina. Ensimmäiset hiihdot ovat Oittaalla.

Hiihtojen koordinaattori Ingalill Aspholm muistuttaa, että kaikki hiihtoihin osallistuvat lapset ovat voittajia.

– Lastenhiihdot ovat leikkimielinen tapahtuma. Kaikki osallistujat saavat kaulaansa kultaisen mitalin eikä osallistuminen maksa mitään, Aspholm kertoo.

Hiihdot ovat avoimet kaikille lapsille. Ensi lauantaina sarjoja on alle 4-vuotiaista lähtien ja hiihtotapa on perinteinen. Nuorimmilla matkana on noin sata metriä.

– He hiihtävät pellolla suoran verran. Kaikki muutkin hiihtävät pellolla, joka suljetaan tapahtuman ajaksi muilta hiihtäjiltä kello 13.45 lähtien noin kello 16 saakka.

Viime vuonna nuoria hiihtäjiä oli kauden ensimmäisessä tapahtumassa peräti 163.

– Toiveena on, että mahdollisimman moni ilmoitetaan etukäteen seuran nettisivujen kautta. Kaikki halukkaat pääsevät toki hiihtämään, kun ilmoittautuminen tehdään paikan päällä viimeistään 45 minuuttia ennen hiihtojen alkua.

Kauden toiset lastenhiihdot järjestetään keskellä viikkoa. Leppävaarassa keskiviikkona 30. tammikuuta hiihdetään illalla vapaalla hiihtotavalla. Perinteiselläkin saa tuolloin edetä.

– En muista, että aikaisemmin olisi hiihdetty muulloin kuin viikonloppuna. Nyt testataan, miten iltahiihto saa osallistujia.

Talven kolmaskin kisa on saanut pitopaikan. Lions-hiihdot ovat Leppävaarassa 10. helmikuuta.

– Seuraavien lastenhiihtojen paikka ratkeaa vasta myöhemmin lumitilanteen mukaan. Tavoitteena on, että kaikkiaan hiihtotapahtumia olisi kuusi.

Lastenhiihdoissa on aina sarjoja 6–14-vuotiaille ja joissakin myös alle 4-vuotiaille. Pisin hiihdettävä matka on noin kaksi kilometriä.

Aspholm korostaa, että talkoilla pyöritettävissä hiihdoissa tärkeintä on, että lapset oppivat ja pääsevät hiihtämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu