Puheenaihe

Jäävätkö helsinkiläisten 0 euron terveyskeskusmaksut historiaan? – USU: Paljon sairastaville jopa satasien lisälasku

Terveyskeskusmaksujen pelätään nousevan erityisesti vanhuksilla, koska he käyttävät paljon terveyskeskuspalveluita.

Arkisto/Sauvo Jylhä

Paljon terveyskeskusvastaanotoilla käyvien ihmisten maksut uhkaavat nousta. Syynä on hallituksen esitys asiakasmaksulain uudistaminen, jossa maksujen "välikatto" poistetaan, kertoo Uutissuomalainen.

Usein sairastavalle ihmiselle välikaton poistuminen voi tarkoittaa jopa satojen eurojen vuosittaista lisälaskua

Kuluttajaliitto on huolissaan lakiesityksen vaikutuksista erityisesti Helsingissä. Tällä hetkellä Helsingissä ei peritä terveyskeskusmaksuja, toisin kuin muissa Suomen kunnissa. Lain myötä asiakasmaksuista päätettäisiin jatkossa maakunnan tasolla. Tämä johtaisi Kuluttajaliiton mielestä helposti siihen, että myös Helsingissä ruvetaan perimään terveyskeskusmaksuja.

– Mikäli lailla pyritään terveyskeskusten asiakkaiden tasavertaiseen kohteluun, eikö Suomella olisi varaa tarjota terveyskeskuspalveluja maksutta kaikkialla maassamme Helsingin tapaan ja näin edistää erityisesti vähävaraisimpien terveyttä ja hyvinvointia? Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling kysyy.

Lakiesityksessä lapsiperheiden terveydenhuollon maksut vähenisivät nykyisestä, koska erikoissairaanhoito muuttuisi alle 18-vuotiaalle ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu