Urheilu

Rantasen seura surkeassa putkessa: ”Tuntuu joka pelin jälkeen samalta – oli paikkoja ja hävitään”

Mikko Rantanen

Kari Pekonen

Colorado Avalanche hävisi keskiviikkona Calgaryssa Flamesille 3–5. Koko NHL:n pistepörssissä toisena oleva Mikko Rantanen oli pelin jälkeen harmissaan. Lännen kärkijoukkue Flames olisi ollut kaadettavissa.

Avalanche on viimeisestä yhdeksästä ottelustaan hävinnyt kahdeksan. Rantanen on näissä yhdeksässä ottelussa saalistanut tehot 4+6=10, mutta se ei riitä, jos pelejä ei kyetä voittamaan.

– Oli siellä paikkoja taas. Nyt tuntuu joka pelin jälkeen samalta, että paikkoja oli, mutta hävitään, Rantanen totesi Sport Contentille.
Rantasta pänni erityisesti tehottomuus ylivoimalla.

– Tänään oli neljä ylivoimaa. Kyllä pitäisi niistä tehdä ainakin yksi maali. Se ratkaisee aika paljon pelejä. Jos  yksi yv–maali oltaisiin tehty, olisi peli voinut olla toinen.

Avalanchen ykkösketju, jossa pelaavat Rantanen, Gabriel Landeskog ja Nathan MacKinnon, on ollut kyllä loistava. Kolmikko pelasi näyttävästi Calgaryssakin.

Ongelmana on, että omiin menee maaleja liian helposti. 

– Nyt ollaan tehty aika paljon maaleja, mutta päästetäänkin vähän liikaa. Winnipegissä tehtiin neljä maalia, mutta päästettiin seitsemän. Viime pelit ovat olleet vähän tämmöisiä, että tehdään paljon maaleja, mutta päästetään liikaa, Rantanen sanoi. 

Avalanche on vahvan alkukautensa ansiosta vielä pudotuspeliviivan yläpuolella. Ja kausikin on ohittanut vasta puolivälin.

– Täytyy katsoa, mitä alkukaudesta tehtiin paremmin. Luulen, että ammuttiin vähän paremmin ja viimeistely oli paremmalla tasolla silloin. Mutta pienistä jutuista ne on kiinni, Rantanen sanoi.

Rantanen, 22, nousi NHL:ssä ykkösketjuosastoon viime kaudella ja oli NHL-kauden paras suomalaispistemies. Tällä kaudella hän on ollut entistä kovemmassa iskussa. NHL:n pistepörssissä hänen edellään on ainoastaan Tampa Bay Lightningin venäläistykki Nikita Kutsherov. 

– Viime vuosi osoitti, että pystyy tekemään tulosta. Nyt piti vaan yrittää pitää taso ylhäällä. Tähän asti on pysynyt, mutta nyt on vielä paljon pelejä jäljellä, Rantanen totesi. 

Rantanen antaa tietysti kunniaa MacKinnonille ja Landeskogille. Avalanchella on kasassa yksi NHL:n kovimmista ketjuista. 

– Kyllähän se tietysti vaikuttaa. Eihän tässä liigassa kukaan yksin pärjää. Tarvitsee hyvät ketjukaverit, jos haluaa pelata hyvin. Meillä on hyvä kemia. Koko viime kausi oltiin yhdessä ja ollaan oltu tällä kaudellakin. 

Rantanen debytoi NHL:ssä jo syksyllä 2015, mutta pelasi samalla kaudella nuorten MM-kisoissa Suomen joukkueen kapteenina.

Silloin Nuoret Leijonat voitti kultaa. 

Viime sunnuntaina Rantanen sai seurata vuosina 1999–2001 syntyneiden Nuorten Leijonien kultajuhlia.

– Kyllä katsoin niin paljon kuin ehdin. Pari peliä ehdin katsoa vain kokonaan. Ekan pelin, kun pelasivat Ruotsia vastaan ja finaalin katsoin livenä. Muuten meillä oli aina samaan aikaan peli, eikä pystynyt katsomaan, Rantanen kertoi.

Rantasta innostaa, että suomalainen juniorityö tuottaa nykyään yhä enemmän kovan luokan pelaajia. 

– Hienosti pojat pelasivat ja hieno tulos. Vaikeita hetkiä oli alkulohkossa, mutta sitten voittivat ne oikeat pelit, kun oli yhdestä poikki. Se oli hienoa. Siinä näytettiin, että Suomen junnukiekko on aika hyvällä mallilla.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Calgary.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mikko Rantaselle 20 maalia täyteen – Coloradon alamäki jyrkkenee10.1.2019 08.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu