Puheenaihe

Kaaos luvassa? – 200 000 matkustajan liikkumiseen muutos viikonloppuna, HSL: ”Välttäkää autoilua keskustaan, bussit voivat täyttyä"

Metrokatkos koskee HSL:n mukaan noin 200 000 matkustajaa Helsingissä.

Anneli Tuominen-Halomo

Joukkoliikenteeseen kannattaa varata viikonloppuna riittävästi aikaa, sillä metron Helsingin osuutta korvataan busseilla 11.–13. tammikuuta. Poikkeusjärjestely vaikuttaa noin 200 000 matkustajan liikkumiseen.

HSL järjestää ensi viikonloppuna korvaavaa bussi- ja raitioliikennettä metron tilalle, sillä metrojunat eivät kulje perjantai-iltana Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen.

Lauantaina ja sunnuntaina metro ei liikennöi lainkaan Lauttasaaresta itään. Autoilua Helsingin ydinkeskustassa kannattaa välttää.

Lauttasaaresta länteen kaikki junat ajavat Matinkylään asti, eikä osa käänny Tapiolassa kuten tavallisesti. Metron vuoroväli Lauttasaaren ja Matinkylän välillä on molempina päivinä viisi minuuttia.

HSL korvaa perjantai-iltana noin kello 18 alkaen Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievät metrojunat busseilla 99MX ja 99VX. Lauantaina ja sunnuntaina metroliikenteen Lauttasaaren itäpuolella korvaavat Lauttasaaresta ja Rautatientorilta Itä-Helsinkiin kulkevat bussit 99B, 99M ja 99V.

Linjat 20X ja 21X kulkevat Lauttasaaren ja Kampin terminaaliin väliä, ja bussi 147N liikennöi poikkeuksellisesti aamusta iltaan. Raitiolinja 11 liikennöi välillä Sörnäinen-Salmisaari.

Korvaavaa liikennettä hoidetaan vajaalla 80 bussilla. Linjaa 11 liikennöidään seitsemällä raitiovaunulla.

Korvaavan liikenteen määrä perustuu kokemuksiin aikaisemmista metrokatkoista sekä arvioihin viikonlopun matkustajamääristä.

Bussilinjoja liikennöidään suurimmalla käytössä olevalla kalustolla ja tihein vuorovälein. HSL kehottaa matkustajia varamaan mukaansa ylimääräisen annoksen aikaa ja kärsivällisyyttä.

– Matkustajamäärät ovat suurimmillaan todennäköisesti lauantaina iltapäivällä ja silloin voi käydä niin, että ensimmäiseen bussiin, joka tulee pysäkille, ei mahdu mukaan, HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Petri Nissinen sanoo.

– Esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kulkevien kannattaa ottaa huomioon, että vaunut eivät välttämättä mahdu kyytiin juuri ensimmäiseen vuoroon.

Polkupyöriä ei voi kuljettaa metroa korvaavissa busseissa ja raitiolinjalla 11.

– HSL toivoo, että mahdollisimman moni henkilöautoilija jättäisi ensi viikonloppuna tulematta Helsingin ydinkeskustaan, koska busseja on liikkeellä tavallista enemmän. Näin vältetään keskustan ruuhkautuminen, Nissinen jatkaa.

Poikkeusjärjestelyt johtuvat siitä, että metron Helsingin osuuden asetinlaite vaihdetaan uuteen.

Yhteyshenkilöt

Korvaavien bussien liikennöinti:

Joukkoliikennesuunnittelija Petri Nissinen, HSL, puh. 040 161 2197

Joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen, HSL, puh. 040 537 0518

Metron liikennöinti:

Joukkoliikennesuunnittelija Eeva Vesaoja, HSL, puh. 050 364 3287

Metron asetinlaitteen vaihto:

Infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie, HKL, puh. 040 673 1602

Kuvat

Lataa

Linkit

HKL:n uutinen asetinlaitteen vaihdosta

Lisätietoja poikkeusjärjestelyistä 11.-13.1.

Lisätietoa julkaisijasta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL Helsingin seudun liikenne

Opastinsilta 6 A

00520 Helsinki

09 4766 4444

http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu