Urheilu

Haukilahden lukio palkitsi entisiä oppilaitaan jääkiekon MM-kullasta – juhlittavina Aarne Talvitie, Filip Lindberg ja Jussi Ahokas

Haukilahden lukiossa katsottiin otteita MM-kisojen otteluista. Niitä mitali kaulassa seurasivat Filip Lindberg, Jussi Ahokas ja Aarne Talvitie.

Sirpa Repo

Haukilahden lukiossa heräteltiin tänään tunnelmaa. Juhlittavina olivat vajaa viikko sitten Suomeen jääkiekon MM-kultaa tuoneet nuorukaiset Aarne Talvitie ja Filip Lindberg sekä U20-joukkueen päävalmentaja.

Jussi Ahokas muisteli kirjoittaneensa koulusta ylioppilaaksi vuonna 1999. Hän oli käynyt koulun jääkiekkolinjaa.

Sen jälkeen espoolainen kertoo käyneensä ammattikorkeakoulun ja suuntautuneensa siellä valmennukseen.

Espoolaisessa juniorikiekkoilussa hänen työnsä jälki on näkynyt, koska hän valmensi Bluesissa seuran nuoria kiekkoilijoita.

– Olinhan minä täälläkin, kun vedin koulun kiekkoilijoiden aamuharjoituksia, Ahokas muistuttaa.

Mies kertoo, että nyt on muun kuin jääkiekon aika.

– Vaihdellaan tässä nyt vaippoja tammikuun loppuun saakka, hymyilee reilun viikon ikäisen poikavauva isä.

Ennestään perheessä on kaksi tyttöä.

Aika vaihtaa työnantajaa."

Ahokasta odottavat sen jälkeen uudet haasteet. Hän ei suostu vahvistamaan julkisuudessa olleita tietoja siitä, että hän siirtyy Kookoon valmentajaksi.

– Siirryn ammattikiekon pariin, päivittäiseen työhön. Jääkiekkoliitolla näissä hommissa olen ollut jo viisi vuotta. On jo aika siirtyä pois näistä kuvioista.

Ahokas tuumii, että hän on oikeastaan voittanut jo kaiken mahdollisen junnukiekon puolella. Muutama vuosi sitten tuli voitto alle 18-vuotiaiden MM-kisoista.

Seuraava askel olisi Leijonien valmentaminen.

– Vielä ei ole sen aika. On kehityttävä lisää. Tavoitteena on, että joskus tulevaisuudessa valmennan Leijonia.

Mestarijoukkueen kapteeni Talvitie on koko viikon ollut melkoisessa pyörityksessä. Hän luokkasi polvensa finaaliottelussa ja tuli Suomeen tutkimuksiin. Niissä selvisi, että polvi vaatii leikkausta. Polven kuntouttaminen vie kuudesta yhdeksään kuukautta.

– Nyt on enemmän aikaa keskittyä opiskeluun, Penn State yliopistossa ensimmäistä vuotta opiskeleva ja kiekkoileva Talvitie sanoo.

Hän kirjoitti viime keväänä ylioppilaaksi Haukilahden lukiosta.

Suomen joukkueen kakkosveskari Lindbergkin lähti viime kevään valkolakin saatuaan Yhdysvaltoihin. Hänen opiskelupaikkansa on University of Massachusetts.

– Minulla on aika pienestä lähtien ollut haaveena, että voisin opiskella USA:n yliopistossa ja samalla pelata yliopistokiekkoa. On hienoa, että voin yhdistää nämä kaksi asiaa. Rankkaa se tosin on, Lindberg myöntää.

Lindberg pääsi MM-kisoissa torjumaan yhdessä ottelussa. Siinä Suomi voitti Kazaksatanin maalein 5–0.

– Valmistaudun jokaiseen peliin samalla tavalla, tammikuun lopussa 20 vuotta täyttävä maalivahti kertoo.

Tilaisuudessa kolmikkoa muisti myös Espoon liikuntapalvelut. Illemmalla on Blues Juniorsien ja Espoon kaupungin vuoro kiitelllä seuran kasvatteja ennen Bluesin nuorten SM-liigajoukkueen kotiottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu