Puheenaihe

Poliisilta lisätietoa Roihuvuoren lapsen hyväksikäyttöepäilystä: Kaksi päästetty vapaaksi – 1 mies pidätetty

Seksuaalirikosepäilyn paljastuminen on järkyttänyt Helsingin Roihuvuoressa.

MTV:n uutisvideo

Poliisi antoi maanantaina aamupäivällä lisää tietoa Roihuvuoressa lauantaina ilmitulleesta epäillystä lapsen hyväksikäyttötapauksesta.

Poliisi tiedotti maanantaina, että se epäilee tällä hetkellä yhtä 1990-luvulla syntynyttä miestä teosta. Mies on pidätetty. Poliisi tulee esittämään miestä vangittavaksi tämän viikon aikana. Mies on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen.

Poliisi sai lauantai-iltana hätäkeskuksen kautta tiedon epäillyistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tapauksesta otettiin kiinni kolme yksityisasunnossa ollutta miestä, joista kaksi päästettiin vapaaksi.

– Asunnossa oli kiinniottohetkellä kolme henkilöä. Heidät kaikki otettiin kiinni, jotta voitiin varmistua siitä, mikä heidän osuutensa on epäiltyihin rikoksiin. Mitä vakavammasta rikosepäilystä on kysymys sitä matalampi kynnys poliisilla on ottaa henkilöitä kiinni kuulustelujen ajaksi. Kaksi heistä on vapautettu, koska poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan heitä ei ole syytä epäillä rikoksista, kertoo tiedotteella tutkinnanjohtaja Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Kolmatta kiinniotettua, 1990-luvulla syntynyttä miestä, epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

LUE MYÖS: Sipilän kommentti lapsiin kohdistuvista seksirikoksista kuohuttaa – näin kertovat tilastot hyväksikäyttöjen lisääntymisestä

Poliisi on kuulustellut sekä miestä että uhria, mutta on lyhytsanainen kommentoimaan tutkinnan alkuvaiheessa tapausta.

– Poliisi ei kommentoi asianomistajan ikää tai sukupuolta, koska haluamme varmistaa, että asianomistajan henkilöllisyys pysyy salassa. Kyseessä on alaikäinen lapsi, Asmundela jatkaa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäiltyjä tekoja on tapahtunut useita viime vuoden lokakuun alun ja tämän vuoden tammikuun 9. päivän välillä. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet yksityisasunnossa.

– Asunnossa ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole ollut läsnä muita henkilöitä. Tarkempia yksityiskohtia teosta ei kommentoida julkisuuteen asianomistajan suojelemiseksi, tutkinnanjohtaja toteaa.

Poliisi ei tiedota tapauksesta tässä vaiheessa enempää.

Poliisi kehottaa seksuaalirikoksen uhriksi joutuneita kertomaan asiasta luotettavalle aikuiselle ja ilmoittamaan asiasta välittömästi poliisille.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt se on varmaa: Seksuaalirikollisten karkotusta vaativa aloite etenee eduskuntaan14.1.2019 14.17
Helsingissä otettu kiinni kolme miestä epäiltyinä törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista – Poliisi: "Rikosnimikkeet saattavat elää tutkinnan edetessä"13.1.2019 13.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu