Puheenaihe

Uusi hyväksikäyttövyyhti Helsingissä – mies tuomittiin vankilaan ja korvauksiin kahdeksan eri lapsen hyväksikäytöstä

Johanna Erjonsalo

Helsingissä on paljastunut uusi alaikäisten hyväksikäyttövyyhti.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina miehen 4 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomiolauselmasta käy ilmi, että Safi Hedayatullah tuomittiin kaikkiaan kahdeksasta eri rikoksesta, jotka tapahtuivat vuoden 2018 aikana huhti–heinäkuun aikana. 

Tuomio tuli yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.  

Kaikkiaan hyväksikäytön uhreja oli kahdeksan ja tytöt ovat olleet 14–15 -vuotiaita. Tekijä joutuu vankeustuomion lisäksi maksamaan korvauksia aiheuttamastaan kärsimyksestä seitsemälle uhrille. Yksi uhreista ei hakenut korvausta.  

Käräjäoikeuden mukaan vastaaja oli hyödyntänyt sosiaalista mediaa, kun hän oli ollut yhteydessä lapsiin. Sosiaalisen median viesteissä on ollut lapsia seksuaalisille sisällöille altistavaa tai seksuaalisesti latautunutta aineistoa.  

Tekijä on myös pyytänyt lapsia tapaamaan itseään ja hän on onnistunut tapamaan kolmea lasta. Yhden lapsen kanssa on ollut seksuaalista kanssakäymistä ja muita seksuaalisia tekoja. 

Yhdelle uhreista miehen on maksettava yhteensä 13 000 euroa ja muille 1 200–1 800 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Edit: Juttua korjattu kello 10.07: Uhreja on kaikkiaan 8, eikä 7 kuten jutussa aluksi todettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Palvelupuhelimet ja -chatit ruuhkautuvat nyt nuorten peloista – näin puhut seksuaalirikoksen uhkasta oman lapsen kanssa14.1.2019 15.54
Nyt se on varmaa: Seksuaalirikollisten karkotusta vaativa aloite etenee eduskuntaan14.1.2019 14.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu