Makumaailma

Vuodesta 1932 samassa talossa toiminut ravintola myytiin Helsingissä – "Legendaarinen terassi aukeaa taas"

Ministeri Ossian Donner möi talonsa vuonna 1931 Svenska Klubbenille, joka on vuodesta 1880 toiminut Helsingin ruotsinkielisen väestön herrasmiesklubina.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Kruununhaassa Liisan- ja Maurinkadun komeassa tiilipalatsissa sijaitseva ravintola Svenska Klubben on myyty Theron Cateringille. Vuodesta 1932 samalla paikalla toiminut ravintolan siirtyy NoHo Partnersilta uudelle omistajalle helmikuun alussa.

– Olemme etsineet korkeatasoista juhlatilaa Helsingistä jo pitkään. Svenska Klubben on nyt kirkkain helmemme elämystemme helminauhassa ja tulemme panostamaan siihen koko yhtiön osaamisella, hehkuttaa Theron Cateringin omistaja ja toimitusjohtaja Tero Blom.

Svenska Klubben jatkaa tilausravintolana, jossa voi järjestää esimerkiksi juhlia, kokouksia sekä yritys- ja perhetapahtumia. Yleisölle ravintola on auki muun muassa vappuna, äitienpäivänä ja jouluna.

– Kesää kohden avaamme myös legendaarisen ja kaivatun "Kiskan” terasseineen Liisanpuistikon kesäkeitaaksi, Blom jatkaa.

Ravintolan uusi keittiöpäällikkö Sami Engström joukkoineen tulee tarjoamaan klassisten pohjoismaisten makujen lisäksi makuja myös muualta maailmalta.

Svenska Klubbenilla on tilaa lähes 300 juhlijalle. Talossa on useita erikokoisia kabinetteja, uutena tilana avataan kolmannen kerroksen klubisali 60 henkilölle.

Svenska Klubbenin talossa toimi vajaan vuoden ajan Ravintola Nolla. Ravintola sulki ovensa viime marraskuussa. Ravintola Nollan nettisivujen mukaan uusi ravintola on tarkoitus avata kevättalvella.

Svenska Klubbenin talo

Ministeri Ossian Donnerin rakennuttaman yksityistalon suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin R.S. Lorimerin luonnosten pohjalta. Tiilijulkisivulla kuorrutettu rakennus valmistui Liisankadun ja Maurinkadun kulmaan vuonna 1900.

Donner möi talonsa vuonna 1931 Svenska Klubbenille, joka on vuodesta 1880 toiminut Helsingin ruotsinkielisen väestön herrasmiesklubina.

Rakennukseen tehtiin muutoksia ennen kuin siitä tuli Svenska Klubbenin kerhotalo vuonna 1932, muutokset suunnitteli arkkitehti Gösta Juslén.

Lähde: hkm.finna.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinkiläinen uutuusravintola ei aio heittää roskiin mitään – asialla kolme kokkia21.1.2018 19.45
Hävikkiruokaravintola Nolla sulki ovensa – uusi paikka on salaisuus10.11.2018 10.14
Badenbaden nostaa uimarantabaarin uudelle tasolle9.5.2017 18.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu