Puheenaihe

Asiakkaiden turvallisuus uhattuna – nyt reagoi ensimmäinen taksiyhtiö: Kuljettajille uudet vaatimukset

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Taksiyhtiö Lähitaksi kertoo, että se nostaa kuljettajien vaatimuksia ja lisää koulutusta.

Muutokset liittyvät siihen, että muun muassa näkövammaiset ovat kohdanneet takseissa paljon ongelmia, koska kuljettajat eivät ole tunteneet paikkoja tai kommunikaatio ei ole onnistunut. 

Lähitaksin tietoon on tullut myös tapauksia, joissa kuljettaja ei ole osannut kiinnittää pyörätuolia turvallisesti taksiin ajon ajaksi.

Maaliskuussa Lähitaksi aikoo lisätä paikallistuntemuksen koulutusta 20 tuntia. Marraskuussa yhtiö aloitti uusien kuljettajien tiukemmat ajotapa-arvioinnit.

– Jos sitä ei läpäise, ohjaamme Lähitaksiin haluavat kuljettajat takaisin autokouluun, kertoo Lähitaksin koulutuskoordinaattori Tanja Tervalahti.

Lähtitaksin mukaan näkövammaiset asiakkaat ovat joutuneet jopa luopumaan kyydistä kommunikaatiovaikeuksien vuoksi.

– Näkövammainen ei välttämättä pysty opastamaan kuljettajaa esimerkiksi ympäristöä seuraamalla, viittomalla tai reittiohjeita ehdottamalla. On tärkeää, että haavoittuvaisessa asemassa oleva asiakas pystyy kuljettajan kanssa keskustelemaan, ja että kuljettaja ymmärtää, minne asiakas on menossa ja minkälaista apua hän matkansa aikana tarvitsee, toteaa Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näkövammaiset ovat helisemässä takseissa: Osa kuljettajista ei osaa kirjoittaa osoitteita navigaattoriin tai puhu suomea – "Näkövammainen ei voi neuvoa kädellä osoittamalla"14.1.2019 09.36
Kela-taksit kulkevat yhä tökkien Uudellamaalla – onko tässä ratkaisu ongelmiin?16.10.2018 13.49
Ministeriö ei hätkähtänyt yli 5 000 euron matkoja: "Lapsiasiavaltuutettu käytti taksia asiallisesti"17.12.2018 15.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu