Puheenaihe

Outo tapahtumaketju vioitti krematorion uunin – sankka savu ajoi saattoväen ulos kesken hautajaisten

Hietaniemen krematorio.

Sirpa Repo

Krematorion kappelissa Helsingin Hietaniemessä sattui perjantaina kummallinen tilanne. Tuhkausuunin järjestelmä petti ja uuni alkui työntää paksusti savua sekä kellaritiloihin, että kappeliin, jossa oli käynnissä vainajan siunaustilaisuus. Lue tarkemmin täältä.

Jäähyväishetki jouduttiin keskeyttämään ja hautajaisvieraat pakenivat ulos. Nyt on selvinnyt, että tuhkausuunin vikaantuminen johtui sähkökatkosta.

– Helen Oy:n sähköt menivät poikki. Meillä käynnistyi heti varageneraattori, mutta samalla hetkellä myös sähköt palasivat. Ilmeisesti tästä johtuen uuniin tuli häiriö, joka pysäytti savukaasujen poiston, Krematoriosäätiön toimitusjohtaja Mikael Wilén kertoo.

Kappeli täyttyi kokonaan sankasta savusta, mutta Wilénin mukaan se ei aiheuttanut pahoja vahinkoja. Krematorion ja kappelien toiminta jatkuu ennallaan lauantaista lähtien

– Siirsimme perjantain loput tilaisuudet pieneen kappeliin. Aikataulussaan ne eivät pysyneet, mutta kaikki saatiin kuitenkin järjestymään.

– Myös keskeytynyt tilaisuus saatiin päätökseen, mutta vasta muiden tilaisuuksien jälkeen. Omaiset suhtautuivat poikkeustilanteeseen ymmärtäväisesti, Wilén kiittelee.

Wilén ei muista 26 vuoden uraltaan vastaavaa tapausta.

– Ei tällaista ole tapahtunut, ensimmäinen kerta oli.

Laitetoimittajan edustaja lentää lähipäivinä ulkomailta paikan päälle tarkastamaan tuhkausuunin toiminnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu