Puheenaihe

Sää lauhtuu mutta VR peruu junavuoroja – "Pakkanen hankaloittaa"

Lähijunaliikennettä harvennetaan huonon sään vuoksi tiistaina ja keskiviikkona.

Marketta Karjalainen

Junaliikenteessä varaudutaan hankaliin sääoloihin paitsi tänään, myös huomenna. VR, raideyhtiö Finrail ja Helsingin seudun liikenne ovat sopineeet, että osa lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta tiistaina ja keskiviikkona 22.–23 tammikuuta.

Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

Kova pakkanen ja pöllyävä lumi ovat hankaloittaneet tänään junien kulkua. Pakkanen vaikuttaa VR:n mukaan kaluston paineilmalaitteisiin, mikä hankaloittaa esimerkiksi ovien toimintaa. Pakkanen ja lumi vaikuttavat myös ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin.

Tällä hetkellä muun muassa Keravalla ja Järvenpäässä on vaihdevikoja, joiden korjaus kestää pitkään.

Lisäksi Helsingin ratapihalla oli aamuruuhkan aikaan tekninen häiriö, joka ruuhkautti sekä kauko- että lähiliikennettä. Vika saatiin korjattua aamupäivällä, mutta heijastusvaikutukset jatkuivat pidempään.

Pääkaupunkiseudun lähiliikennettä ruuhkautti myös aamulla tapahtunut henkilövahinko.

Harvennettu vuorotarjona HSL-liikenteessä koskee tänään K-junia: kello 15-19 välillä joka toinen K-juna perutaan ja ne ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. Tarkat lähtöajat ja mahdolliset muutokset kannattaa tarkistaa Reittioppaasta ennen lähtöä.

Lisäksi VR lähiliikenteessä perutaan Helsinki–Riihimäki-väliltä tänään tiistaina R-juna Helsingistä kello 15.51 sekä D-junat Helsingistä 16.30 ja 16.55.

Keskiviikolta perutaan D-junat Riihimäeltä kello 6.37, 7.12 ja 7.36.

Lue täältä, mitä meteorologi sanoo pakkasten jatkumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hirmupakkasten seuraus näkyi aamulla kello 9: Suomalaiset kuluttivat enemmän sähköä kuin voimalaitokset tuottivat – "Ennätyslukema"22.1.2019 16.55
Bussit ongelmissa pakkasen takia – lähijunaliikenteen häiriöt jatkuvat aamupäivän22.1.2019 09.15
Pakkanen paukkui Uudellamaalla taas talven ennätykseen -33,2 – jäätävämpää kuin Lapissa22.1.2019 08.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu