Urheilu

Golflupaus Matilda Svahn hehkuttaa Teemu Selänteen mentorointia – "Ei tee itsestään numeroa"

Matilda Svahn lyö ja Teemu Selänne seuraa svingiä.

Jere Jaakkola/Golfpiste

Takavuosien Suomen ykköspelaaja golfissa oli Mika Piltz. Tällä hetkellä ammattivalmentajan työ vie kaiken ajan ja valmennuksessa on suomalaisamatöörien kärkinimiä. Toinenkin lajilegenda on liittynyt Piltzin avuksi, nimittäin Teemu Selänne. Näin syntyi Selänne & Piltz Golf Academy.

Tähän ryhmään on erillinen haku ja nyt ryhmässä mukana ovat myös porvoolaiset amatöörigolffarit Jonatan Jolkkonen ja Matilda Svahn. Ryhmä treenaa Piltzin valmennuksessa ja Selänne on harjoituksissa mukana, kun liikenee.

Jääkiekkolegenda Selänne on Svahnin mukaan hyvä tsemppari.

Tyttöjen maajoukkueessa vahvasti esiintynyt Virvik golfia edustava tulevaisuuden lupaus Svahn kehuu Selännettä.

– Hän on helposti lähestyttävä ja rohkaisee urheilijoita rennolla otteellaan. Hän ei tee itsestään numeroa tai tähteä, vaan nauttii pelaajien mentorina olosta. Tyyppinä hän todella rento ja todellinen urheilun rakastaja ja se kyllä huokuu hänestä, Svahn kiittelee.

Kultaa miesten EM-joukkuekilpailuissa Saksassa voittanut Kullo golfia edustava Jolkkonen treenaa tällä hetkellä Espanjan lämmössä. Hänkin pitää kiekkoilijaa hyvänä lisänä akatemian treeneissä.

– Teemu on enemmän mentori ja pystyy tuomaan omalla kokemuksellaan apua silloin, kuin urheilijalla on vaikeampi jakso menossa. Lisäksi Teemu tuo hyvää ilmapiiriä treeneihin silloin kun käy paikalla.

Jolkkonen on myös sitä mieltä, että Selänne on tavallinen kaveri, ei tähti.

– Kaiken kaikkiaan en näe muuta, kun hyviä puolia Teemun mukana olemisella. Huippu-urheilun maailma ja sen vaatimukset ovat hänelle perin juurin tuttuja. Selänne haluaa olla urheilijoiden tukena erityisesti vaikeina hetkinä, Jolkkonen näkee.

– Vaikka hän jääkiekkoilija, niin Selänne antaa meille golffareille paljon. Hän on tehnyt itse niin paljon uhrauksia urheilun eteen, että on hyvä kuulla näitä asioita, Svahn komppaa.

Selänne on kertonut golffareille amerikkalaisten ja suomalaisten eron valmentaa. Hän on tuonut esille, että Amerikassa tehdään vähän enemmän tiimityöskentelyä valmennuksessa. Mentaalipuoleen ja kannustamiseen heikkoina hetkinä saa Selänteen mukaan amerikkalaisilta apua enemmän.

– Euroopassa urheilija vastaa usein yksin omista ongelmistaan ja murheistaan, Selänne sanoo.

– Yhteistä on olla tukena ja kertoa henkisestä puolesta paljon. Hän ymmärtää myös golfista paljon, joten perspektiivi on laaja. On ollut mukava kuulla, että mitä vaatii tulla huippu-urheilijaksi, Svahn sanoo.

Urheilijoiden mukaan Selänne & Piltz Golf akatemiassa on hyvä asia, että golfin treenien kanssa on henkinen valmennus vahvasti mukana.

– Omalta osaltani päävastuu valmentamisesta on Mikalla ja sitten Christine Blomqvist on tärkeä seuravalmentaja. Christine on ihana ja ymmärtää kokonaisuuden, joten olen hyvissä käsissä, Svahn miettii.

Selänne & Piltz Golf Academy

Valmennuksessa on tällä hetkellä 14 kilpapelaajaa.

Järjestetään talvikaudella yhteisharjoituksia neljä tuntia viikossa ja yksityistunteja tarpeen mukaan.

Mukana on yhteistyökumppaneita, joiden tuki pitää pelaajille koituvat kustannukset matalina.

Selänteelle urheilijoiden kustannusten kurissapitäminen on ollut tärkeä seikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu