Puheenaihe

Takaa-ajettu kaahasi sata lasissa, päin punaisia ja ohitteli vaarallisesti – repi lopulta poliisiauton ovenkahvankin

Kuvituskuva.

Kuvituskuva/ Jaakko Heiskanen

Poliisipartio yritti pysäyttää henkilöauton Koivukylässä tiistai-iltana, mutta kuljettaja lähti ajamaan karkuun. Takaa-ajo tapahtui taajama-alueella muun liikenteen seassa. Epäilty teki useita vaarallisia ohituksia. Enimmillään pakoauton nopeus oli noin sata kilometria tunnissa, ja kuljettaja ajoi myös päin punaisia valoja.

Auto saatiin pysäytettyä Korsossa. Autoa kuljettanut vuonna 1993 syntynyt mies uhkaili poliiseja väkivallalla ja käyttäytyi muutenkin aggressiivisesti. Poliisi joutui käyttämään pippurisumutetta miehen hillitsemiseksi. Vielä maijan takatilassa hän repi auton ovenkahvan irti.

Hieman rauhoituttuaan mies kertoi ajaneensa karkuun, koska oli varastanut käyttämänsä auton Nokialta. Mies ei ollut päihteiden vaikutuksen alainen, mutta hänellä ei ollut ajokorttia.

Autossa matkustajana ollut vuonna 1998 syntynyt nainen käyttäytyi kiinniottotilanteessa hysteerisesti. Hän vastusti kiinniottoa vastaan haraamalla niin, että hänetkin jouduttiin lopulta tunkemaan väkisin poliisiautoon.

Asiaa tutkitaan moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, virkamiehen vastustamisena, haitantekona virkamiehelle sekä vahingontekona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu