Puheenaihe

Kassamyyjistä kirjastoapulaisiin, rantapelastajista raksahenkilöihin – Helsingin kaupunki hakee 4 000 kesätyöntekijää

Kesätöitä on paljon esimerkiksi hoivatyössä.

Päivi Tuovinen

Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki on käynnistänyt kesätyöntekijöiden haun. Kesäapulaisia ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 4 000.

Kesätöitä haetaan sähköisesti rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa Helsinkirekry.fi > Avoimet työpaikat > Kesätyöt ja kesäsijaisuudet. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen.

Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun kevään mittaan lähes viikoittain. Kaupungin yhtiöissä avoimena oleviin kesätyöpaikkoihin haetaan kunkin tahon omien sivustojen kautta.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, rantapelastajiksi, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin.

Sosiaali- ja terveysalan palvelukseen haetaan lisäksi vuosilomansijaisiksi alan opiskelijoita ja ammattilaisia. Täitä on tarjolla lähes 700 lähihoitajalle, sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle tai hoitoalan opiskelijalle.

Kotihoidon kesärekryt ovat käynnistyneet teemallisilla walk in -tapahtumilla, joita on jäljellä vielä kaksi: 31. tammikuuta Kustaankartanon palvelukeskuksessa (Oltermannintie 32) ja 6. helmikuuta Kontulan palvelukeskuksessa (Kontukuja 5). Tilaisuuksissa on avoimet ovet kello 13–17.

Viime vuonna Helsingin kesätyöpaikkoihin hakemuksia kertyi yhteensä yli 22 000, joista 16–17-vuotiaiden osuus oli noin 13 000. Eniten haettiin maauimalan kassatyöntekijän, IT-harjoittelijan, asuntoneuvojan, kahviotyöntekijän, asiakasneuvojan, kirjastoapulaisen, kiinteistöhuoltoharjoittelijan ja varhaiskasvatusavustajan tehtäviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu