Puheenaihe

Vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu – ministeriö hyväksyi Pro Espoon valituksen

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Se sijaitsee Espoon keskuksessa.

Arkisto/Minna Rajainmäki

Kärhämä purkutuomion saaneesta Espoon kaupungintalosta jatkuu. Ympäristöministeriö on hyväksynyt Pro Espoo ry:n valituksen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen viimekeväisestä päätöksestä.

Ely-keskus päätti viime keväänä jättää tutkimatta Pro Espoon esityksen kaupungintalon suojelemisesta. Ely-keskuksen mukaan Pro Espoolla ei esimerkiksi olisi ollut oikeutta tehdä esitystä talon suojelemisesta.

Ely-keskus vetosi valituksesta antamassaan lausunnossa myös kaupungintalon suojelua koskeviin aiempiin päätöksiin.

Ympäristöministeriö hyväksyi kuitenkin Pro Espoo ry:n valituksen, kumosi ely-keskuksen päätöksen ja palautti asian ely-keskukselle uudelleen käsiteltäväksi.

Ministeriö katsoi, että ely-keskuksen ei olisi pitänyt jättää Pro Espoon valitusta tutkimatta sillä perusteella, että yhdistyksellä ei olisi ollut oikeutta esittää kaupungintalon suojelua.

Ministeriön mukaan ely-keskuksen tai sen edeltäjän Uudenmaan ympäristökeskuksen aiemmat päätökset eivät myöskään estä Pro Espoo ry:n suojeluesityksen ratkaisemista uudella hallintopäätöksellä ely-keskuksessa. Ne eivät ympäristöministeriön mukaan myöskään poista ely-keskuksen velvollisuutta ratkaista asia.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden tammikuussa, että Espoon keskuksessa sijaitseva kaupungintalo puretaan. Kaupungintalo tyhjennettiin työntekijöistä sisäilmaongelmien takia vuonna 2008.

Talon paikalle on kaavailtu rakennettavaksi asuntoja.

Kaupungintalon kohtalosta on väännetty kättä vuosia. Talon purkamista vastustaneet ovat vedonneet esimerkiksi talon kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Talon suunnitteli arkkitehtuuritoimisto Heikki Castrén & Co.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu