Puheenaihe

Yli 184 miljoonaa maksaneessa lastensairaalassa kosteusvahinkoja 3 kerroksessa – Yle: "Keskimäärin satoja huoltopyyntöjä kuukausittain"

Uusi lastensairaala valmistui etuajassa ja otettiin käyttöön vaiheittain syksyllä 2018.

Jorma Rinne / arkisto

Viime syksynä käyttöön otetussa Helsingin uudessa lastensairaalassa on paljastanut kosteusvahinkoja, kertoo Ylen uutiset.

Ylen mukaan ongelmia on ollut kolmessa eri kerroksessa. Ylen haastattelemat sairaalan työntekijät sanovat myös, että uudessa rakennuksessa toimimisessa on koettu paljon erilaisia haasteita.

Ylen mukaan sairaalan kuudennessa kerroksessa on  menossa kuivatus. Lisäksi kosteusvahinkoja on ollut kolmannessa ja kahdeksannessa kerroksessa. Yleä ei päästetty kuvaamaan kohteita.

Lastensairaalan toiminnallisen suunnittelun projektipäällikkö, lastentautien dosentti Pekka Lahdenne sanoo Ylelle, että vahingot ovat pieniä ja ne johtuvat rakennusaikana tehdyistä virheistä.

Lahdenteen mukaan sairaalan käyttöönotto on sujunut hyvin, ja korjaustarpeet ovat olleet pieniä. Lahdenteen mukaan vahinkojen suuruusluokka ei ole estänyt sairaalan toiminnan järjestämistä suunnitelmien mukaan.

Sairaalan päätoteuttaja SRV sanoo, että kuudennen kerroksen kosteusvahinko johtui sivu-urakoitsijan virheestä.

– Siellä on syynä tällainen talotekniikan putkivuoto ja talotekniset työt on tuossa kohteessa tehty sivu-urakkana, Lastensairaalan projektipäällikkö Mirja Serenius SRV Rakennuksesta sanoo Ylelle.

Lastensairaalan työntekijät kertovat Ylelle, että henkilökunta on kirjannut keskimäärin satoja tiloihin liittyviä huoltopyyntöjä kuukaudessa. Korjaus-, huolto- ja asennustoiveita on ollut muun muassa ovien kiinni menemisestä sälekaihtimien toimimattomuuteen, viemäreiden tukoksista kattopaneelin putoamiseen, ja esimerkiksi lääkehuonetta ei ole saanut lukkoon.

Lastensairaala maksoi 184,5 miljoonaa euroa. Se valmistui aikataulustaan etuetuajassa viime toukokuussa. 

Sairaalan johto painottaa Ylelle, että korjaustarpeet ovat olleet pieniä ja niihin on reagoitu välittömästi.

Nopean reagoinnin takia listakin voi tuntua pitkältä, johto selittää.

OIKAISU 30.1. kello 16.30: SRV on sairaalan päätoteuttaja, ei urakoinnista vastaava. SRV:n mukaan kuudennen kerroksen kosteusvahinko johtui sivu-urakoitsijan virheestä, ei aliurakoitsijan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu