Kulttuuri

Nyt luistimet jalkaan – elävä musiikki tahdittaa luistelua Tapiolan Jääpuutarhassa

TALVITAPAHTUMA Ystäväluistelu yhdistää tunnelmallisella tavalla elävän musiikin, luistelun sekä valotaiteen.

Tapiolan Jääpuutarhassa luistellaan jälleen elävän musiikin tahtiin. Se välitetään jäälle kaiuttimien kautta Tapiolasalista. Luvassa on swingiä ja svengiä.

Anneli Tuominen-Halomo

Espoolaiset rakastavat ulkoilmaliikuntaa ja kulttuuria. Ystäväluistelussa ne yhdistyvät talviseksi tapahtumaksi Tapiolan Jääpuutarhassa. Musiikista vastaa RNO eli 25-henkinen Riku Niemi Orchestra.

Ystäväluistelu-konsertissa Riku Niemi Orchestran solisteina laulavat Mikael Konttinen, lauluyhtye SoulSisters ja Annimaria Rinne. Konsertin jälkeenkin ehtii vielä hyvin vaihtaa kengät luistimiin ja suunnata jäälle.

– Illan musiikkikattaus on tehty luistelua sekä ystävyyttä ja ystäviä ajatellen, erään ystäväni sanoin "parhaista selkäpaloista", Riku Niemi kertoo.

Ystäväluistelun kaltaisessa tapahtumassa orkesteri ei vielä ole soittanut."

Suomessa Ystävänpäivä liitetään enemmän toveruuteen, kun se muualla maailmassa on leimallisesti rakastavaisten päivä. Niemi lupaa, että musiikista löytyy jotain myös rakastavaisille.

Niemi itse ei ole koskaan harrastanut taitoluistelua, mutta laji tuli tutuksi liikunnanopettajaäidin kautta, joka rakasti taitoluistelun seuraamista.

– Luistelu on parhaimmillaan aineetonta ja pakotonta. Tavoittelemme samaa, ja ohjelmistoon on valittu sellaisia kappaleita, joissa on swingiä ja svengiä.

Urheiluun liittyvät tapahtumat ovat Riku Niemelle ja RNO:lle tuttuja, mutta Ystäväluistelun kaltaisessa tapahtumassa orkesteri ei vielä ole soittanut, vaikka se on monessa mukana ollutkin.

Niemi luonnehtii RNO:ta koko Suomen orkesteriksi. Se tarkoittaa konkreettisesti maantieteellistä ulottuvuutta, koska keikat kuljettavat etelästä pohjoiseen sekä sitä, että orkesterissa on katto korkealla ja seinät leveällä.

Urheilutapahtumista on kokemusta Suomen Urheilugaalan kautta, jossa RNO oli pitkään tapahtumaorkesterina.

– Kerran soitimme keikan Tuusulan uimahallissa pienemmällä kokoonpanolla.

– RNO on esiintynyt ulkoilmassa kaikkina vuodenaikoina. Kymmenkunta vuotta sitten soitimme Helsingissä ulkona liki 20 asteen pakkasessa. Nyt ei ole kylmyydestä huolta, koska Tapiolassa soitamme sisätilassa.

Riku Niemi elää kiireistä kevättä. RNO:n tangotentetti kiertää maata Eino Grönin 80-vuotisjuhlakonsertin merkeissä. Tangotentetti toteuttaa kiertueet myös Amadeus Lundbergin ja Kyösti Mäkimattilan kanssa.

Lisäksi yhteistyö Anssi Tikanmäen kanssa jatkuu. Orkesterit yhdistävät voimansa ja esittävät konserteissa musiikkia Tikanmäen Maisemakuvia-albumeilta.

Ystäväluistelu

Ystäväuistelu 9. helmikuuta kello 17–20 Tapiolan Jääpuutarhassa.

Kello 17 kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä lausuu avaussanat. Sen jälkeen esitykset jäällä: Espoon Jäätaiturit / Valley Bay Synchroshine ja Espoon Taitoluisteluklubi / Blue Arrows.

Konsertti alkaa Tapiolasalissa kello 17.15. Riku Niemi Orchestra solisteinaan Soulsisters, Mikael Konttinen ja Annimari Rinne. Yleisöluistelu alkaa yhtä aikaa konsertin kanssa.

Tapahtuman juontaa Susanna Laine. Kello 18.15–20 DJ Ottopetteri vastaa musiikista ulkona.

Sisällä Espoon kulttuurikeskuksessa on Jarkko Lievosen La fête – Juhlat -valoinstallaatio.

Konsertin liput 10 euroa Lippu.fi:stä. Jokaisesta myydystä lipusta lahjoitetaan 1 euro Espoon IceHeartsille.

Jääpuutarhaan on vapaa pääsy koko illan ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu