Kulttuuri

The Filthy Six tuo jazzin makupaloja Lontoosta Sellosaliin

JAZZ The Filthy Six -yhtye suomalaisystävineen tuo tuulahduksen Lontoon jazz-elämästä Sellosaliin.

The Filthy Six -yhtyeen johtaja Nick Etwell on arvostettu trumpetisti ja säveltäjä.

.

The Filthy Six on superviihdyttäva soul-jazzkokoonpano Lontoosta. Sellosalin keikalla nähdään suomalaisbrittiläinen kokoonpano, jossa kotimaista osaamista edustavat Kari Paavola (rummut), Heikki Laine (basso) ja Mikko Helevä (koskettimet).

Huippumuusikot on houkutellut Suomeen Kari Paavola. Hän lukee trumpetisti Nickin Etwellin ja saksofonisti Frank Waldenin parhaisiin ystäviinsä.

Paavola työskenteli ja ystävystyi brittimuusikoiden kanssa asuessaan Lontoossa. 12 Lontoo-vuoden jälkeen Paavola muutti perhesyistä Suomeen vuonna 2013.

Sellosalin konsertti on seudun ainoa."

Freelance-rumpalina Kari Paavola soitti The Filthy Six -yhtyeessä silloin tällöin. Yhteistyötä tuli tehtyä myös muun muassa Womack and Womackin, Vanessa Haynesin ja Enrique Iglesiaksen kanssa.

– Sanoin lähtiessäni brittiystävilleni, että jos en voi asua Lontoossa, tuon Lontoon Suomeen, Paavola sanoo.

The Filthy Six esiintyy nyt kolmannen kerran Suomessa, mutta ensimmäistä kertaa konserttisalikiertueella. Sellosalin konsertti 15. helmikuuta on pääkaupunkiseudun ainoa.

Viime kerralla yhtye soitti muun muassa Ylläs-jazzeilla.

– Ulkomaalaiset muusikot kehuvat aina suomalaisten muusikoiden soittotaitoa. Mielestäni suomalaisten kannattaisi hakeutua aktiivisemmin kansainväliseen yhteistyöhön, Paavola huomauttaa.

The Filthy Six -yhtyeen jäsenet ovat tuttuja muun muassa Mumford and Sonsin, Amy Winehousen ja Tom Jonesin kokoonpanoista.

Yhtyeen johtaja Nick Etwell on arvostettu trumpetisti ja säveltäjä. Etwell on soittanut Mumford and Sons -yhtyeen kiertuekokoonpanossa ja tämän lisäksi hän on haluttu studiomuusikko, joka on työskennellyt muun muassa Foo Fightersin, Tom Jonesin ja Ed Harcourtin kanssa.

– Saksofonisti Frank Walden on toiminut pitkään itsensä Tom Jonesin saksofonistina. Frank soitti myös Amy Winehousen yhtyeessä koko Amyn uran ajan. Hän on tehnyt maailmankiertueen myös Mark Ronsonin yhtyeessä, Paavola selvittää.

Lontoon kolmikon täydentää kitaristi James Fenn, joka kiersi pitkään James Taylor Quartetin jäsenenä ympäri Eurooppaa.

– Nick Etwell itse kuvailee yhtyeensä muusikoita soul-jazzin kuninkaiksi.

– Konserttimme sopii soul-jazz -musiikin ystäville. Musiikista voi nauttia, vaikka kuulijalla ei vahvaa jazz-tuntemusta olisikaan, Paavola sanoo.

Konsertissa kuullaan materiaalia yhtyeen levyiltä, jotka on julkaissut legendaarinen brittiläinen Acid Jazz -levy-yhtiö.

The Filthy Six

The Filthy Six -Yhtye kiertää maailmaa kolmen eri kokoonpanon kanssa.

The Filthy Six tarjoaa viihdyttävää ja energistä musiikkia, jossa yhdistyy jazzin improvisaatio, upeat sovitukset ja funk-musiikin upea groove.

The Filthy Six konsetoi 15. helmikuuta kello 19 Sellosalissa (Soittoniekanaukio 1 A, Leppävaara).

Liput alkaen 24 euroa, ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Kaikukortti-tapahtuma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu