Kulttuuri

Näyttely Karatalossa: Hopeakorujen tekijät ja valokuvauksen harrastajat yhdistivät osaamisensa

Näyttelyssä on kuvia Espoon Ag-Korutiimin jäsenten koruista. Osa on kuvattu ulkona luonnossa, osa studiossa.

Jussi Helimäki

Karatalossa on nyt meneillään hiukan poikkeuksellinen näytely, kun kaksi talossa harrastavaa yhdistystä, Espoon Ag-Korutiimi ry (EAG) ja Karakamerat ry ovat yhdistäneet voimansa ja järjestävät yhdessä näyttelyn.

Hopeasta koruiksi ja kuviksi -näyttelyssä on vitriineissä esillä itse tehtyjä hopeakoruja ja seinällä valokuvanäyttely sekä valmiista koruista että korujen valmistuksesta lähikuvineen.

Idea on lähtöisin Espoon Ag-Korutiimistä ja Kara-Kamerat innostui uudesta avauksesta.

– Koru on kiinnostava kuvauskohde, koska se taittaa valoa. Valokuvan lopputulos riippuu paljon siitä, millaisessa valaistuksessa korua kuvaa, Jussi Helimäki sanoo.

Näyttelyssä on neljän Kara-Kameroihin kuuluvan harrastajan ja yhden korutiimiläisen kuvia. Koruja on kuvattu sekä studiossa että ulkona luonnossa.

– Mielestäni koruja oli kivampi kuvata ulkona luonnossa. Kuvissa on taustalla syksyistä luontoa. Silmä ja kokemus sanovat, mikä sointuu yhteen, Helimäki toteaa.

Espoo Ag-Korutiimin päätoimintaa ovat pajapäivät Karatalossa suunnilleen joka toinen lauantai syyskuun alusta toukokuun loppuun. Silloin yhdistyksen jäsenet tekevät hopeakoruja ja voivat käyttää yhdistyksen työkaluja.

EAG on perustettu vuonna 2006 ja yhdistyksessä on 25 jäsentä. Jäseniä on myös Helsingistä ja Kauniaisista.

Viime vuosina yhdistykseen on tullut vuosittain 1–2 uutta jäsentä. Edellytyksenä on, että uudet jäsenet osaavat perustekniikat ja ovat käyneet jonkin hopeakorujen tekemiseen liittyvän kurssin esimerkiksi työväenopistossa.

– Autamme kyllä pajalla toinen toisiamme, mutta emme varsinaisesti opeta tai kouluta pajalla hopeatöiden tekemistä, EAG:n puheenjohtaja Jaana Puuronen sanoo.

Yhdistyksen jäsenet tekevät koruja hopeasta: kaulakoruja, rannekoruja, korvakoruja ja rintakoruja. Hopeaan voi yhdistää erilaisia kiviä ja helmiä, emalia, hartsia ja kultafoliota.

Muutama yhdistyksen jäsen on tehnyt kahvimitan ja pillerirasioita.

Idea yhteistyöstä syntyi, kun Jaana Puuronen oli osallistunut Espoon kaupungin kulttuuriyhdistyksille järjestettyyn tapahtumaan, jossa kannustettiin yhdistyksiä tekemään yhteistyötä.

– Pohdimme EAG:n jäsenten kanssa keväällä 2018 pajalla millaista yhteistyötä voisimme tehdä muiden yhdistysten kanssa ja päädyimme siihen, että korut ja valokuvaus voisi olla hyvä yhdistelmä.

– Otimme yhteyttä Kara-Kameroihin ja yhteistyö alkoi toukokuussa 2018. Yhteisessä tapaamisessa mietimme, mitä voisimme tehdä yhdessä ja Karatalossa oleva näyttely on tämän yhteistyön tulos.

Näyttely

Hopeasta koruiksi ja kuviksi -näyttely Karatalossa (Kotkatie 4).

Näyttely jatkuu 4. maaliskuuta asti.

Avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17 sekä iltaisin ja viikonloppuisin tapahtumien yhteydessä. Vapaa pääsy.

Näyttelyn kuvat Jussi Helimäki, Lassi Ritamäki, Paula Kankare ja Nelli Kivinen Kara-Kameroista ja Anna Paasonen Espoon Ag-Korutiimista.

EAG:n toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse [email protected] ja tulla tutustumaan pajatoimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu