Minne mennä

Someriippuvuus, verkkohäiriköinti ja valeuutiset kaikille avoimen luentosarjan aiheina

Aalto-yliopiston kaikille avoin luentosarja käsittelee muun muassa someriippuvuutta.

Saimi Koskinen

Aalto-yliopiston avoin luentosarja kertoo, mitä kaikkien tulisi tietää verkkohäiriköinnistä, someriippuvuudesta ja valeuutisista. Kuuden luennon sarja pureutuu sosiaalisen median ilmiöihin eri näkökulmista. Luentoja voi seurata paikan päällä Otaniemessä osoitteessa Konemiehentie 2 tai suorina verkkolähetyksinä.

Ensimmäinen luento on tiistaina 12. helmikuuta kello 17–18. Työelämäprofessori Risto Sarvas antaa kokonaiskuvan sosiaalisen median ilmiöistä ja teknologian roolista ilmiöiden takana.

Muilla luennoilla perehdytään muun muassa siihen, minkälaisia ratkaisuja somessa tapahtuvaan kiusaamiseen ja uhkailuun on olemassa ja minkälaisia riippuvuusoireita some aiheuttaa. Vastauksia haetaan myös siihen, kuinka totuudelle ja asiantuntijuudelle käy algoritmien ja valeuutisten puristuksessa.

Luentosarjan järjestää Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huippusomettaja voi tienata jopa 3 500 euroa kuukaudessa – sosiaalinen media tuo tuloja yhä useammalle13.1.2019 20.20
Anni, 30, paljasti alusvaatekuvallaan somen ääripäät – "Yksi kysyy olenko laihtunut, toinen olenko lihonut"2.1.2019 21.27
Sometileillä on usein valokuvia ja videoita, joilla on suuri muistoarvo – Yle: Miten käy tilillesi, jos kuolet yllättäen?17.11.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu