Puheenaihe

Tyhjä kaupungintalo maksaa Espoolle 100 000 euroa joka vuosi – hintalappu jo miljoonaluokkaa

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Se sijaitsee Espoon keskuksessa.

Arkisto/Minna Rajainmäki

Espoon kaupungintaloa koskeva vääntö on käynyt Espoolle kalliiksi. Jo kymmenen vuotta tyhjillään olleen rakennuksen ylläpito ja valvonta ovat kaupungin mukaan maksaneet Espoolle noin 100 000 euroa joka vuosi.

Espoon keskuksessa sijaitseva kaupungintalo tyhjennettiin työntekijöistä sisäilmaongelmien takia vuonna 2008. Kymmenessä vuodessa tyhjänä seisovaan taloon olisi siis karkeasti arvioituna uponnut jo noin miljoona euroa.

Espoon kaupunginhallitus ottaa maanantaina kokouksessaan kantaa suojeluesitykseen, joka kaupungintalosta on tehty Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Kaupungin mukaan kyseessä on jo kolmas Uudenmaan ely-keskukselle tehty suojeluesitys kaupungintalosta.

Kaupunki pitää suojeluesityksessä olevia rakennuksen säilyttämistä koskevia vaatimuksia perusteettomina. Kaupungin näkemyksen mukaan kysymys kaupungintalon suojelusta on jo aiemmin ratkaistu lainvoimaisesti asemakaavoituksen yhteydessä.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti viime vuoden tammikuussa, että kaupungintalo puretaan. Valitusten ja suojeluesitysten takia talon purkaminen ei kuitenkaan ole edennyt.

Kaupungintalon paikalle on kaavailtu rakennettavaksi asuntoja.

Espoon kaupungintalon kohtalosta on väännetty kättä vuosia. Talon purkamista vastustaneet ovat vedonneet esimerkiksi talon kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Espoon kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971. Talon suunnitteli arkkitehtuuritoimisto Heikki Castrén & Co.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu – ministeriö hyväksyi Pro Espoon valituksen30.1.2019 07.30
Pitkäaikainen kaavapäällikkö puolustaa parjattua rakennusta: Espoon kaupungintalo on tyylikäs ja osa historiallista jatkumoa29.8.2018 07.20
Kiista Espoon kaupungintalosta jatkuu yhä – hallinto-oikeuteen tehtiin taas valitus10.8.2018 06.30
Espoon kaupungintalokärhämä jatkuu: Nyt valitus ympäristöministeriöön15.6.2018 12.10
Kaupungintalon purkaminen venymässä Espoossa jopa ensi vuoteen – ely-keskus jätti suojeluhakemuksen tutkimatta1.6.2018 10.05
Epävarmuus raastaa kauppiasta Espoon keskuksessa – Kaupungintalovääntö näkyy jo asiakasmäärissä4.4.2018 09.05
Puretaan, valitetaan, puretaan, valitetaan – Vuosikymmenen kestänyt vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu15.3.2018 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu