Puheenaihe

4 miljoonaa euroa sote-ammattilaisten palkankorotuksiin – Helsinki tunnustaa työn tärkeyden "Ovat todellakin palkkansa ansainneet"

Helsinki korottaa kaikkien sosiaalityöntekijöidensä ja monien terveyspalveluissa olevien virkamiestensä palkkatasoa. Lääkäreiden korotuksista neuvotellaan vielä.

Johanna Erjonsalo

Helsingin kaupunki korjaa perusteettomia palkkaeroja neljällä miljoonalla eurolla. Palkkatasoa nostetaan nyt kotihoidossa ja sosiaalityössä.

Lisäksi sosiaalityöntekijöille on luvassa toinen palkankorotus syksyllä. Palkankorotuksen saavat kaikki kaupungin virassa olevat sosiaalityöntekijät. Lisää palkkaa saavat myös muiden muassa neuvoloiden sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajat, terveysasemien sairaanhoitajat sekä puheterapeutit.

Korotukset vaihtelevat tehtävittäin ja ne koskevat tehtäväkohtaisia palkkoja.

Työntekijät saavat korotetut palkat viimeistään maaliskuusta lähtien. Tammi-helmikuun palkankorotukset maksetaan takautuvasti.

Kotihoidon lähihoitajien ja perushoitajien palkka on korotuksen jälkeen 2 271 euroa ja kotihoidon terveyden- ja sairaanhoitajien 2 660 euroa kuukaudessa.

Viroissa olevien aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijöiden uusi tehtäväkohtainen palkka on 3 175 euroa ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden 3 495 euroa kuukaudessa. Tavoite on, että syksyn toisen palkankorotukseen jälkeen lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden palkka on noin 3 600 euroa ja aikuissosiaalityön, poliisisosiaalityön sekä gerontologisen sosiaalityön sosiaalityöntekijöiden noin 3 350 euroa kuukaudessa.

–Olen erittäin iloinen, että meillä on nyt mahdollisuus nostaa näiden tärkeiden sote-ammattilaisten palkkatasoa. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tekevät merkityksellistä työtä suurella sydämellä ja ovat todellakin palkkansa ansainneet, toimialajohtaja Juha Jolkkonen sanoo.

Neuvottelut lääkäreiden palkankorotuksista ovat vielä kesken. Ratkaisuun pyritään mahdollisimman pian.

Yleiskorotus tulee kaikille kunta-alan työntekijöille 1.4. Korotusten suuruudet vaihtelevat sopimusaloittain. Esimerkiksi terveyskeskuslääkäreiden ja hammaslääkäreiden palkkojen korotus on 2,1 prosenttia ja sairaalalääkäreiden yksi prosentti.

Lisää korotuksia sosiaalityöntekijöiden palkkoihin 1.9.

Helsinki maksaa oman palkkakehityssuunnitelmansa mukaisesti vielä 1.9. alkaen lisäkorotuksia sosiaalityöntekijöille.

Syyskuun korotuksista tehdään tarkemmat päätökset myöhemmin keväällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu