Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Kirkkonummi teki poikkeuksellisen päätöksen ja päätti tarjota koko ikäluokalle kesätöitä

Kuvituskuva.

Kirkkonummen kunnan päätös tarjota koko peruskoulun päättävälle ikäluokalle mahdollisuus kesätöihin on herättänyt kiitosta, mutta myös kysymyksiä.

Kunta kertoi maanantaina, että kunnan kesätöihin on alkanut haku. Samalla voi myös hakea jo kahtena kesänä käytössä ollutta 200 euron kesäseteliä, joka maksetaan yksityiselle työnantajalle.

Kunta lähes kolminkertaisti kesätyömahdollisuudet viime vuodesta. Kahden viikon kesäduunia voi saada kunnalta 350 nuorta, ja kesäseteleitä on jaossa 250. Rahaa on tarkoitusta varten varattu 180 000 euroa.

Yhteensä kesätyöpaikan tai -tuen piiriin pääsee siis 600 kirkkonummelaista nuorta.

Kunnan omat lyhyet kesätyöjaksot ja kesätyötuki ovat tarkoitettu poikkeuksellisesti vain peruskoulun päättäville nuorille, joita on Kirkkonummella hieman vajaat 600.

Eikö siis kukaan muu voi kunnan kautta hakea kesätöitä?

Kunnan henkilöstöpäällikkö Ulla Palmroos vahvistaa, että tulevana kesänä todellakin kunnan kahden viikon kesätyöt ja kesäsetelit on tarkoitettu yhdelle ikäluokalle eli peruskoulun päättäville. He ovat syntyneet pääsääntöisesti vuonna 2003.

Palmroos sanoo, että poikkeuksia voidaan tehdä niiden kohdalla, jotka ovat aloittaneet 6-vuotiaana koulunsa tai niiden nuorten kohdalla, jotka ovat käyneet esimerkiksi 10-luokan.

Eli vuosina 2002 tai 2004 syntyneet voivat myös hakea kunnan kesätöitä.

Kunnan kesätyöjaksot 350 nuorelle ovat kahden viikon pituisia. Kesäsetelin saannin ehtona on myös se, että työnantaja sitoutuu vähintään kahden viikon työjaksoon.

Miten perehdytys aiotaan hoitaa, kun nuoria tulee vain kahdeksi viikoksi kesän mittaan eri yksiköihin?

Työtehtävät ovat sellaisia, että Palmroosin mukaan samaan paikkaan voidaan ottaa  useita nuoria kerrallaan ja opastaa koko ryhmä samalla.

Kirkkonummen kesätyöprojekti on tiettävästi ainutlaatuinen. Ainakaan Palmroos ei ole kuullut muista kunnista vastaavasta. Idea on lähtenyt Kirkkonummen nuorisovaltuustosta.

− Yleisesti on koettu, että jo pitkään alle 18-vuotiaiden on ollut vaikea saada kesätöitä. Kokeilulla halutaan auttaa nuoria saamaan ensimmäinen työpaikka ja kokemusta työelämästä, Palmroos tähdentää.

Kahden viikon työjaksolta kunnan palveluksessa maksetaan nuorelle 375 euron palkka.

Kesäsetelin saava nuori hankkii itse työpaikkansa Kirkkonummella sijaitsevasta yrityksestä.

Kunta maksaa tukea yritykselle nuoren palkkaukseen 200 euroa.

Muut pidempijaksoiset kesätyöt perusturvassa ja kuntatekniikassa tulevat hakuun kuntarekryn kautta myöhemmin normaaliin tapaan kuten ennenkin.

Lisää aiheesta

Kassamyyjistä kirjastoapulaisiin, rantapelastajista raksahenkilöihin – Helsingin kaupunki hakee 4 000 kesätyöntekijää24.1.2019 17.35
Haluatko koulutuksen kesätyöhön ja asunnon avaimet käteen? – Opiskelijapulasta kärsivä pikkukaupunki tempaisee29.11.2018 16.36

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu