Kulttuuri

Kone Oy:n suuromistajat lahjoittavat arvokkaan flyygelin Kirkkonummen pääkirjastoon

Kirkkonummen pääkirjasto saa lahjoituksena Bösendorfer-merkkisen flyygelin, joka on rakennettu vuonna 1980.

Kuva: Kirkkonummen kirjasto

Kirkkonummen uusi pääkirjasto saa lahjoituksena arvokkaan flyygelin. Kyseessä on Bösendorfer-merkkinen flyygeli, joka on rakennettu vuonna 1980.

Soittimen lahjoittaa Tiina ja Antti Herlinin säätiö. Herlinit ovat kirkkonummelaisia ja Kone Oy:n suuromistajia.

Flyygeli on noin kahden metrin pituinen Bösendorfer vuodelta 1980 ja erittäin hyvälaatuinen. Soittimen hintaa ei ole kerrottu, mutta uutena vastaavat flyygelit maksavat noin 100 000–150 000 euroa.

Flyygelin edesmennyt laulunopettaja-omistaja oli ostanut sen Wienissä asuessaan, ja se on ollut ainoastaan hänen käytössään. Flyygeli on tällä hetkellä lämpimässä varastossa Kuopiossa ja siirretään keväällä pääkaupunkiseudulle täydellistä huoltoa varten.

Huollon tekee flyygeleihin erikoistunut Pianonikkarit. Kirjaston uuden konserttisalin valmistuessa se on valmis käyttöön.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö on useassa apurahahaussa keskittynyt ilmastonmuutoksen torjuntaan, mutta on myös painottanut yhteiskunnallista hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Siksi kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen otti yhteyttä säätiöön ja tiedusteli, olisiko säätiön mahdollista lahjoittaa flyygeli uuteen kirjastoon.

− Pohdimme asiaa säätiön hallituksessa ja teimme myönteisen päätöksen yksimielisesti, säätiön varapuheenjohtaja Tiina Herlin kertoo.

− Sen jälkeen sovimme, että kyselen muusikkoystäviltäni, jos joku tietäisi tähän tarkoitukseen soveltuvaa vanhaa arvosoitinta. Jouko Laivuori, Radion sinfoniaorkesterin pianisti, saikin sitten melko pian viestin Kuopiosta, missä oli myytävänä hyväkuntoinen ja sopivan ikäinen flyygeli.

− Kaiken kaikkiaan hanke toteutui nopeasti ja onnellisten tähtien alla. Asiantuntijoiden apu oli tietenkin korvaamatonta. Olen itse oppinut paljon matkan varrella, muun muassa sen, että Bösendorfer on usein Steinwayn veroinen arvosoitin, jonka brändi ei vaan ole yhtä tunnettu, Herlin toteaa.

Tiina Herlin on toiminut Kirkkonummella luokanopettajana ja Kirkkonummen kirjastot ovat hänelle tuttuja sekä opettajan roolissa että omakohtaisesti.

− Abramsbyn, Finnbyn ja Thorsvikin kylissä kävi aikoinaan kirjastoauto, jota muistelemme lämmöllä. Nykyisin tulee Masalan kirjastossa tai pääkirjastossa valitettavasti käytyä harvemmin, kun ne eivät enää ole työmatkan varrella. Kirjastotoiminta on kuitenkin edelleen lähellä sydäntäni ja sen kehitystä on mielenkiintoista seurata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu