Puheenaihe

Perussuomalaisten kannatus kovassa kasvussa – HS: Kokoomus otti takkiin vanhustenhoitokeskustelusta

Kuvituskuva.

Vesa Marttinen

Perussuomalaisten kannatus on kovassa nousussa, kun eduskuntavaaleihin on enää vajaat kaksi kuukautta. Helsingin Sanomien mittauksessa puolue sai helmikuussa 11,4 prosentin kannatuksen, joka on 1,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin tammikuussa.

Toinen nousija on vihreät, jonka suosio kasvoi 0,7 prosenttia päätyen 13,6 prosenttiin. Vihreiden kannatus lähenee keskustaa, jota äänestäisi nyt 14,7 prosenttia. Keskustan kannatus laski edelliskuusta 0,9 prosenttiyksikköä.

Suosituin puolue vastaajien keskuudessa on edelleen SDP, jonka kannatus näyttää nyt saavuttaneen huippunsa. Demareita olisi helmikuussa äänestänyt 20,8 prosenttia. Laskua ääniosuudessa on 0,1 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen kannatus on vanhustenhoitokohun siivittämänä pudonnut 0,9 prosenttiyksikköä 18,6 prosenttiin. Vasemmistoliitto puolestaan ei ole onnistunut hyödyntämään kansalaiskeskustelua, sillä sen kannatus on laskenut 0,7 prosenttiyksikköä 8,7 prosenttiin.

Sinisistä ei näytä olevan paljon kiusaa perussuomalaisille, sillä sen kannatus mataa tasan prosentissa. Kannatus on pudonnut 0,1 prosenttiyksikköä.

RKP:n ja KD:n kannatus ei ole muuttunut edellisestä mittauksesta. RKP:tä äänestäisi nyt 4,3 prosenttia vastaajista ja kristillisdemokraatteja 4,0.

Tutkimuksessa haastateltiin 14.1.–14.2. puhelimitse 2 688:aa ihmistä. Otos edustaa 18–79-vuotiaita suomalaisia Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyn teki Helsingin Sanomien toimeksiannosta Kantar TNS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu