Puheenaihe

Risto E.J. Penttilä tavoittelee nyt kansanedustajan pestiä – muistatko vielä hänen ex-puolueensa?

Politiikan konkari Risto E. J. Penttilä tavoittelee Helsingistä eduskuntapaikkaa kokoomuksen mandaatilla. 

Filosofian tohtori Risto E. J. Penttilä, 59, lähtee kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä. Penttilä on tunnettu kansainvälisen politiikan ja talouden asiantuntija, joka toimii Nordic West Officen toimitusjohtajana.

– Maailma on menossa taas kerran uusiksi. Uskon, että Arkadianmäelle tarvitaan kansainvälisen muutoksen kotimainen tulkki, sanoo Penttilä.

Penttilä on aiemmin toiminut Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana, Elinkeinoelämän EVA:n johtajana, World Economic Forumin ja Oxford Analytican palveluksessa sekä tutkijana Suomen ja Itävallan ulkopoliittisissa instituuteissa. 

Hän oli 1990-luvun puolivälissä perustamassa Nuorsuomalaista puoluetta ja toimi myös sen kansanedustajana vuosina 1995–1999. Sen jälkeen hän asettui vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa ehdolle kokoomuksen listalta, mutta joutui tyytymään varasijalle.

Penttilä on julkaissut useita kirjoja suomeksi ja englanniksi. Hänen artikkeleitaan on julkaistu Financial Timesissa, New York Timesissa, Süddeutsche Zeitungissa ja muissa johtavissa kansainvälisissä julkaisuissa.

Hän on väitellyt Oxfordin yliopistosta ja valmistunut Yalen yliopistosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu