Kulttuuri

Nuori espoolaisviulisti voitti Juhani Heinonen -viulukilpailun

13-vuotiaana Rebecca Roozeman soiti Tapiolan nuorten sinfonikkojen solistina. TNS teki kiertueen Kiinaan.

Arkistokuva/Anneli Tuominen-Halomo

Espoolainen viulisti Rebecca Roozeman (s. 2001) on voittanut tämänvuotisen Juhani Heinonen -viulukilpailun. Roozeman on aloittanut musiikkiopinnot Espoon musiikkiopistossa ja opiskelee nyt Taideyliopisto Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa.

Rebecca Roozemanin soitin on hänen OP-ryhmän Taidesäätiöltä käyttöönsä saama Stradivarius-viulu. Se on lisänimeltään Iiriläinen (Irish) ja se on rakennettu Stradivariuksen niin sanotulla kultaisella kaudella vuonna 1702. Roozeman soitti finaalissa Jean Sibeliuksen viulukonserton ensimmäisen osan.

Viulukilpailussa oli kolme sarjaa. Pääsarja oli suunnattu 16–24 -vuotiaille viulisteille. Finaalissa soitti kuusi viulistia.

Pääsarjassa toiseksi tullut Amanda Ernesaks on myös entinen Espoon musiikkiopiston kasvatti ja hänkin opiskelee nyt Sibelius-Akatemiassa.

Kolmanneksi sijoittui vantaalainen Pippa Sieppala, joka opiskelee Helsingin konservatoriossa.

Palkintosummat olivat 2000, 1500 ja 1000 euroa.

Muut finalistit olivat Venla Saavalainen (Kauniainen, Musiikkiopisto Juvenalia), Martin Granström (Parainen, Turku AMK) ja Onni Kunnola (Helsinki, Helsingin konservatorio).

Tämänvuotisessa Juhani Heinonen -viulukilpailussa Jyväskylässä oli ennätykselliset 65 osallistujaa. Eniten osallistujia, 33 kilpailijaa, oli 10–12 -vuotiaiden sarjassa.

Vuodesta 1977 lähtien Jyväskylässä järjestetyn Juhani Heinonen -viulukilpailun taloudellinen perusta rakentuu Are Oy:n pääjohtajan, taitavan viulunsoiton harrastajan vuorineuvos Juhani Heinosen lahjoituksiin.

Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön järjestämän kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Jaakko Kuusisto.

Edellisen kerran viulukilpailu järjestettiin vuonna 2016. Ensi vuonna säätiö järjestää Ilmari Hannikainen –pianokilpailun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nuori espoolaisviulisti sai huippusoittimen – Rebecca soittaa Stradivariusta26.1.2019 08.00
Tapiolan nuoret sinfonikot Kiinaan1.10.2014 08.00
Espoolaiselle viulistille voitto Belgiassa4.6.2018 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu