Puheenaihe

Espoolainen Tuulia Kovanen lähti Plus Size -missikisaan: ”Kaikista löytyy hyvää ja kaunista”

KILPAILU Espoolainen Miss Plus Size -finalisti jännitti eniten alusvaatekuvauksia.

Tuomarilassa asuva Tuulia Kovanen yllätti sekä itsensä että lähipiirinsä lähtemällä mukaan Miss Plus Size -kisaan. –¿Palaute on ollut pelkästään positiivista.

Johanna Erjonsalo

Kehopositiivisuus on espoolaisen Miss Plus Size -finalistin Tuulia Kovasen, 36, mielestä tervetullut ajatusmalli, koska se korostaa, että kaikenlaiset kehot ovat kauniita.

– Olemme kaikki erilaisia eikä se tee meistä yhtään huonompia. Kaikista löytyy hyviä ja kauniita asioita, Tuomarilassa perheineen asuva Kovanen painottaa.

Hän on kamppaillut nuorempana ulkonäköpaineiden kanssa, mutta tullut huomattavasti hyväksyvämmäksi ulkonäköään kohtaan iän myötä.

– Painoni on vaihdellut eri aikoina paljon. Välillä olen ollut normaalipainoinen, välillä ylipainoinen ja pohtinut pitäisikö laihduttaa ja pitäisikö näyttää erilaiselta kuin näytän. Kun ikää on tullut lisää, olen hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen, luonteeltaan positiiviseksi itseään kuvaileva Kovanen kertoo.

Ulkonäkö ja tapa jolla siitä puhutaan ovat tulleet erityisen tärkeiksi lapsen myötä. Kovasen tytär on 10-vuotias ja on pohtinut paljon omaa pituuttaan.

– Ei ole väliä sillä, onko pitkä vai lyhyt. Siihen ei voi vaikuttaa. Kun hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, se on myös armollisempaa itselle.

Kovanen ei ole koskaan kärsinyt pituutensa vuoksi, vaan ollut tyytyväinen 157 senttiinsä.

– On ihan kiva olla lyhyt.

Ammatiltaan Kovanen on perhe- ja parisuhdeväkivallan ehkäisyn asiantuntija. Ennen Miss Plus Size -kilpailua hän ei ole ollut mallina tai tehnyt kuvauksia. Hän yllätti itsensä ja lähipiirinsä lähtemällä mukaan kisaan.

– Tämä on vaatinut heittäytymistä ja uuden opettelemista. Etukäteen aina jännittää, mutta helpottaa, kun ympärillä on ammattilaisia kuten ammattivalokuvaajia.

Alusvaatekuvaukset jännittivät etukäteen paljon.

– Sitten kun kuvaukset pääsivät käyntiin, jännitys hävisi.

Liikunta on Kovaselle tärkeä harrastus. Hän käy salilla, ryhmäliikunnassa ja twerkkaa.

– Twerkkaus on yhteinen harrastus siskon kanssa, Kovanen nauraa.

– Teki mieli kokeilla jotain uutta ja erilaista. En ole mikään jalkapalloilija, joten päädyimme yhdessä twerkkaamaan.

Kovanen kehuu twerkkauksen olevan kunnon liikuntaa, jossa tulee hiki.

– Se ei ole niin helppoa miltä näyttää. Juuri eilen harjoittelimme päällä seisten.

Miss Plus Size

Kilpailu on tarkoitettu positiivisen elämänasenteen omaaville naisille, jotka ovat itsevarmoja omana itsenään ja joille liikunta on osa elämää. Kilpailun ikäraja on 22–40-vuotta. Kilpailijan tulee olla plus size -kokoinen eli noin kokoa 44+.

Kilpailussa on 10 finalistia, joista pääkaupunkiseudulta mukana on myös vantaalainen Anu Mod.

Miss Plus Size 2019 -finaali järjestetään 22. maaliskuuta Vanajanlinnassa.

Yleisöäänestys on käynnissä finaalipäivään asti. Omaa suosikkiaan voi äänestää osoitteessa https://choicely.com/contest/101a35fa-23c7-11e9-bcd8-814bd7e1f439/grid.

Kilpailun voittaja pääsee Jutta G -vaatemalliston keulakuvaksi.

Miss Plus Size valittiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017.

Kilpailun järjestäjinä toimivat hyvinvointivalmentaja Jutta Larm ja Miss Suomi -kilpailua vuosia luotsannut Sunneva Kantola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu