Puheenaihe

Helsinkiläisravintola sai harvinaista tunnustusta Italian valtiolta – "Menin sanattomaksi"

Ravintoloitsija Roshan Salwathura.

Presto

Eteläesplanadilla sijaitseva italialainen Presto-ravintola on saanut harvinaisen Ospitalità Italiana -sertifikaatin.

Italian kauppa- ja teollisuuskamari myöntää sen yhdessä Italian ulkoministeriön kanssa ravintoloille, jotka ovat ansioituneet italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa.

Presto on täyttänyt sertifikaatin laatukriteerit toisena ravintolana Suomessa. Aikaisemmin tunnustuksen on saanut Lönnrotinkadun Bacco.

– Tämä on meille suuri kunnia. Menin sanattomaksi kuullessani näistä upeista uutisista. Kaikki kova työ, jonka olemme tehneet yhdessä pääkokkimme Marko Koskisen ja koko tiimimme kanssa, on tuottanut tulosta, ravintoloitsija Roshan Salwathura sanoo tiedotteessa.

Sertifikaatti on virallinen tunnustus muissa maissa toimiville italialaisille ravintoloille niiden autenttisuudesta.  Sen myöntämiselle on tiukat kriteerit.

– Meille on kerrottu, että suuri merkitys sertifikaatin myöntämisessä oli ruoallamme ja sen alkuperällä, italialaisilla raaka-aineillamme sekä viineillämme. Myös henkilöstömme osaaminen ja tietämys italialaisesta ruoasta ja kulttuurista sekä palvelumme laatu olivat ratkaisevia tekijöitä, Salwathura kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viisi Tähteä: Suomen paras ravintola on helsinkiläinen Grön – katso tästä kaikki 50 huippuruokapaikkaa6.3.2019 19.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu