Puheenaihe

70 kilon huume-erää piiloteltiin alushousuihin ja metsään – poikkeuksellisen rikoksen tekijöille kovat tuomiot

Kuvituskuva.

Arkisto/Anton Soinne

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään pitkät vankeustuomit laajassa rikoskokonaisuudessa, jossa Albaniasta tuotiin syyttäjän mukaan Suomeen noin 70 kiloa amfetamiinia heinä-elokuussa 2018. Poliisi takavarikoi tästä noin 50 kiloa ja pitää määrää poikkeuksellisena.

Huumeet oli kätketty muun muassa helsinkiläiseen metsään. Maastokätköjen lisäksi poliisi löysi huumeita myös tekijöiden asunnosta. Yksi päätekijöistä oli piilottanut pieniä määriä huumeita muun muassa alushousuihinsa.

Käteistä rahaa poliisi takavarikoi noin 110  000 euroa. Rahaa oli piilotettu muun muassa keittiön kaappeihin, sängyille ja sohviin.

Päätekijöistä Ajeetpaul Singh Sekhonin tuomio oli 11 vuotta 3 kuukautta vankeutta, Mike Dahinan ja Ali Abdulkarim Khanjarin 10 vuotta vankeutta ja Ledjon Pajajin 6 vuotta 6 kuukautta. Törkeiden huumausainerikosten lisäksi kokonaisuuteen sisältyi myös rahanpesua ja törkeä dopingrikos.

Tapauksessa on tuomittu lisäksi useita henkilöitä lyhyempiin vankeusrangaistuksiin, joista osa on määrätty ehdolliseksi sekä osa henkilöitä on tuomittusakkorangaistuksiin.

Poliisi ei ole saanut selville huumejutun albanialainen toimeksiantajan henkilöllisyyttä tai olinpaikkaa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viemärit paljastavat: Suomi käyttää "vauhtia" nyt ennätyspaljon – myös toinen muotihuume yleistyy Etelä-Suomessa14.3.2019 12.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu