Puheenaihe

Suurpellon pohjoisosan myllerrys nytkähti eteenpäin – valtuusto hyväksyi uusien katujen kaavan

Kyläsepäntien asemakaava mahdollistaa esimerkiksi havainnekuvan keskellä näkyvän ison kadun rakentamisen. Suurpellon pohjoisosaan on suunnitteilla asuntoja ja työpaikkoja.

© Eriksson Arkkitehdit 2012

Suurpellon pohjoisosan myllerrys on askeleen lähempänä toteutumista, kun Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi Kyläsepäntien asemakaavan ja sen muutoksen maanantaina.

Valtuuston hyväksymä Kyläsepäntien asemakaava sisältää Suurpellon pohjoisosan kahden muun asemakaava-alueen pääkadut ja alueet, jotka tarvitaan kunnallistekniikan, kuten vesijohtojen ja viemäreiden, rakentamiseen.

Kyläsepäntien asemakaava mahdollistaa myös sen, että Suurpellon pohjoisosaa voidaan rakentaa vaiheittain ja että joukkoliikenneyhteyksiä Tapiolan, Suurpellon ja Espoon keskuksen välillä voidaan tulevaisuudessa parantaa.

Suurpellon pohjoisosaan on tarkoitus rakentaa asuntoja ja työpaikkoja tuhansille ihmisille. Paikan kahdelle asemakaava-alueelle voisi kerrosneliömetrimäärän perusteella mahtua yhteensä noin 5 300 asukasta ja reilut 2 800 työpaikkaa.

Suurpellon pohjoisosaan kaavaillut muutokset ovat huomattavia, sillä nykyisin suuri osa alueesta on kumpuilevaa, paikoin kallioista metsää sekä viljelyksessä olevaa ja osin viljelykäytöstä poistunutta alavaa peltoa.

Suurpellon pohjoisosan kahden muun asemakaavan Suurpelto IV:n ja Suurpelto V:n hyväksymisestä päättää lopulta niin ikään kaupunginvaltuusto. Toistaiseksi on epäselvää, milloin kyseiset kaavat tulevat valtuuston käsittelyyn.

– Todennäköisesti kaavat tulevat ainakin pääosin vielä ensin kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn ja uudelleen nähtäville ennen kuin ne vaiheittain menevät valtuustoon, sanoo kaavoitusarkkitehti Aila Valldén Espoon kaupungilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusia asuntoja Suurpellon ja Olarin väliin19.1.2019 09.00
Suurpeltoon nousee uusi sähköasema – turvaa myös metron sähkönsaannin11.12.2017 14.48
Suurpelto saa vihdoin ostarin, laajennussuunnitelmat jo valmiina – "Kehä II:sta ajavat pitäisi saada pysähtymään" 9.11.2017 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu