Puheenaihe

Konkurssi pysäytti kolmen päiväkodin rakennustyöt Espoossa – "Edessä saattaa olla puolen vuoden viivästyminen"

Karamäen päiväkoti Karakalliossa viivästynee useilla kuukausilla. Päiväkodin oli määrä valmistua kesällä.

Minna Airamaa

Kolmen päiväkodin rakennustyöt Espoossa uhkaavat viivästyä reippaasti, koska niitä urakoiva rakennusyhtiö Rakennus Omera Oy on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö on ollut rakentamassa Matinraitin päiväkotia Matinkylään, Suviniityn päiväkotia Espoon keskukseen ja Karamäen päiväkodin uudisrakennusta Karakallioon.

Karamäen päiväkodin uuden rakennuksen oli tarkoitus valmistua loppukesästä ja Matinraitin sekä Suviniityn päiväkotien puolestaan vuodenvaihteessa. Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoo, että tällä haavaa työmaat seisovat.

– Olemme sanoneet käyttäjille, että edessä saattaa olla puolen vuoden viivästyminen, Lehtinen sanoo.

Lehtinen sai tiedon konkurssiasiasta viime viikolla. Toistaiseksi on auki, kuka keskeneräisten päiväkotien rakentamista jatkaa.

– Lakimiehemme selvittää parhaillaan, voidaanko joku halukas sivu-urakoitsija ottaa pääurakoitsijaksi vai voimmeko valita kilpailuttamatta toisen toteuttajan, Lehtinen sanoo.

Konkurssiin hakeutunut rakennusyhtiö on rakentanut Saunalahteen Paapuurin päiväkodin ja Pohjois-Tapiolan päiväkodin, jotka ovat jo valmiita. Niissä olisi kuitenkin vielä jäljellä takuuaikaa.

– Urakoitsija ei nyt vastaakaan takuuaikaan kuuluvista korjauksista. Myös tätä asiaa selvitetään parhaillaan, Lehtinen sanoo.

Rakennus Omera Oy on ollut rakentamassa myös Kirkkonummen pääkirjastoa. Myös sen rakennustyöt pysähtyivät konkurssiin hakeutumisen takia. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus asetti yhtiön konkurssiin viime viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kirkkonummen pääkirjaston urakoitsija konkurssiin − työt pysähtyivät heti ja hanke viivästyy15.3.2019 11.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu