Martti Merra: Meillä on jo pidempään ollut kaksi leiriä

Dramaattisten käänteiden jälkeen kaupunginhallituksen johtoon noussut Martti Merra (kok) kuvaa ryhmän hajoamista puheenjohtajavalinnassa ”pitkään kasvaneen kuplan puhkeamiseksi”.

– Ei ryhmä nyt jakautunut kahtia. Meillä on jo pidempään ollut kaksi leiriä.

Merra toivoo ryhmän käyvän yhdessä perusteellisesti läpi puheenjohtajafarssin syyt.

Suurimmaksi syyksi ryhmän hajaannukseen Merra arvioi lipeämistä yhdessä sovituista pelisäännöistä.

– Nyt on kuitenkin tärkeää antaa pölyn laskeutua.

Kokoomuksen sisäinen pyykinpesu jatkui kuitenkin jo maanantai-iltana myös Facebookissa.

Tehtävistään eronnut Tommi Laakso paljasti vain reilu tunti äänestyksen jälkeen Facebook-sivullaan Merran esittäneen hänelle etukäteen sopimusta puheenjohtajan paikasta.

– Merra kertoi siirtyvänsä ensi keväänä vapautuvaan Espoon liikuntajohtajan virkaan. Hän ehdotti, että jakaisimme (kaupunginhallituksen) puheenjohtajuuden siten, että Merra hoitaisi tehtävää kevääseen saakka ja luovuttaisi paikan sitten minulle, Laakso kirjoitti.

Hän sanoi kieltäytyneensä kaupankäynnistä.

Martti Merra myöntää olevansa kiinnostunut liikuntajohtajan virasta, mutta kiistää kaupankäynnin.

– (Liikuntajohtajan) virka ei ole auki, eikä kukaan tiedä milloin se tulee avoimeksi. Tämä tuli myös esille keskustelussamme Laakson kanssa, Merra vastaa syytöksiin.

Paikkaa ei Merran mukaan ole etukäteen sovittu annettavaksi tietylle henkilölle tai puolueelle.

Muissa ryhmissä kokoomuksen sisäisen likapyykin pesua seurattiin hämmentyneinä.

– En ole koskaan aiemmin kokenut tilannetta, että joku puolue luovuttaa sille kuuluvan luottamusmiespaikan täyttämisen koko valtuuston käsiin, Markku Sistonen (sd) hämmästeli.

– Vaalin lopputulos osoittaa, mitä tapahtuu kun polttaa tarpeeksi siltoja takanaan, kommentoitiin vihreiden leiristä.

Espoon kokoomuksen aluejärjestö pitää syntyneen tilanteen takia kriisikokouksen ensi maanantaina.

Kommentit

Firmat ja muut ryhmät saivat Merrasta oivan juoksupojan. Tosiasiallisesti valta Espoossa on nyt sosialidemokraateilla ja perussuomalaisilla, joilta Merra haki tuen pyrkimyksilleen. kun kokoomus ei tukeaan antanut. Mitäpä sitä ei etukäteen jo sovitun virkapestin (liikuntajohtaja) eteen tekisi, saa toimia samalla sosialidemokraattien johtajan Markku Sistosen (liikuntapäällikkö, täytetty ilman julkista hakuprosessia) esimiehenä. Ehkä mediaa kiinnostaa tämä asia lähemminkin, tämä sulle mulle virkojen jako ja niillä tehtävä kaupankäynti. Espoon kaupungilta puuttuvat tätä menoa oikeat hyvät hakijat tällaisiin tehtäviin. Espoolaiset eivät saa virkojen hoitajiksi enää parhaita kykyjä.

Espoon virkanainen

Pelisäännöistä on poikennut Martti Merra. Valtuustoryhmä äänestää ehdokkaista aina, jos on useampia ehdokkaita tarjolla olevaan luottamustehtävään. Niin tälläkin kertaa ja sen jälkeen äänestyksen voittanut henkilö on ryhmän ehdokas. Niin Kokoomuksessa kuin muissakin puolueissa. Aina. Mutta tälläkin kertaa äänestyksen Merra jälleen kerran ryhmässä hävisi, mutta luonto ei antanut periksi vaan keinoja kaihtamatta mm. perussuomalaisiin turvautuen ja ryhmän hajottaen toimi itsekkäästi. Seuraavissa vaaleissa Kokoomus harmittavasti kärsii rökäletappion. Ehdokashankinta ei kunnallisvaaleissa ole helppoa, kun tietää, että valtuustoryhmä ei ehdokasnimistä päätä vaan muu valtuusto. Kukaan itseään kunnioittava poliitikko ei moiseen leikkiin ryhtyisi eikä ole ryhtynyt, mutta virka Espoon kaupungilla kiiluu Merran silmissä ja hämärtää ajatuksen. Raadollista.

Sivusta seurannut

Ihmettelen kun saadaan syntyperäinen ja pätevä Espoolainen, urheilun tunteva, korkeasti koulutettu ja varmasti pätevä henkilö töihin Espoon kaupungille niin sitäkin kehdataan haukkua ja arvostella. Kerrankin valinta johon kannattaa veroeuroja käyttää, henkilökohtaiseti en äänestä kokoomusta mutta Merraa äänestäisin jos olisi ehdokkaana kuntavaaleissa.

Espoolainen vuodesta 1960

Kyse ei ole henkilöstä vaan menettelytavoista. Ai valta demareilla? Se on yksinomaan kokoomuksen kaverilla, liikunnanohjaajan pätevyydellä ja älykkyydellä varustetulla Sistosella ja hänen liehittelijöillään.

Punikki

Näin on,särkijärveläiset ,nuo kokoomuksen halla-aholaiset,laittoivat tuulemaan.
Eivät paljoa perusta kokoomuksen enemmistön mielipiteistä,hakevat tarvittaessa tukea menettelytavoilleen demareista ja halla-aholaisista.
Eikös tämä Särkijärvikin saanut jo palkkion toiminnastaan,jonkun toimikunnan puheenjohtajuuden,joka lienee menettelytavan tarkoituskin.

T.Kanga