Kulttuuri

50 vuotta täyttäneet kuorot Candomino ja Jubilate ensi kertaa yhdessä

Jubilate-kuoro esiintyy ensimmäistä kertaa Candominon kanssa.

.

Candomino ja Jubilate -kuoroilla on yhtä pitkä historia. Nuoret kanttori-urkurit perustivat kuorot vuonna 1967; Candomino perustettiin Etelä-Espoon seurakunnan nuorisokuoroksi ja Jubilate alunperin Sörnäisten ruotsalaisen seurakunnan lapsikuoroksi.

Perustajat Tauno Satomaa ja Astrid Riska suhtautuivat kuoroihinsa intohimoisesti ja tavoittelivat uudenlaista sointi-ihannetta.

Candomino on edelleen nuorisokuoro, mutta Sörnäisten seurakunnan lapsikuoro kasvoi aikuisten kamarikuoro Jubilateksi.

Vaikka kuoroilla on vuosien mittaan ollut pääosin aivan eri ohjelmisto, on kumpikin kuoro esittänyt paljon uutta musiikkia sekä tilannut ja kantaesittänyt useita uusia teoksia suomalaisilta säveltäjiltä.

Molemmat kuorot ovat esiintyneet paljon sekä Suomessa että ulkomailla ja saavuttaneet mainetta monilla kilpailuvoitoillaan. Kumpikin kuoro on myös voittanut kansainvälisen Let the Peoples Sing -kuorokilpailun pääpalkinnon, Silver Rose Bowlin.

Kuorot esiintyvät ensimmäistä kertaa yhteiskonsertissa 8. huhtikuuta kello 19 Olarin kirkossa. Kummankin kuoron taiteellisena johtajana toimii nykyään kuoronjohtaja Esko Kallio.

Ensimmäistä kertaa – för första gången -konsertti esittelee monipuolisesti kuoromusiikkia aina 1500-luvulta tähän päivään. Sävellyksiä kuullaan muiden muassa Jouko Linjamalta, J. S. Bachilta, Johannes Brahmsilta, John Tavenerilta, Palestrinalta ja Claudio Monteverdilta.

Liput 15/7 euroa osoitteesta candomino.fi ja ovelta tuntia ennen konserttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu