Puheenaihe

Tapiolan uimahalli ehdolle eurooppalaiseen pelastusohjelmaan – "Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde"

Tapiolan uimahalli on ollut jo pitkään suljettuna.

Arkisto/ Päivi Tuovinen

Eurooppalaisen kulttuuriperintöjärjestön suomalainen paikallisyhdistys on valinnut Tapiolan uimahallin Suomen uhanalaisimmaksi kulttuuriperintökohteeksi.

Europa Nostra Finland esittää emojärjestölleen Tapiolan uimahallia Euroopan seitsemän uhanalaisimman listalle.

Kansalaisjärjestö Europa Nostra toimii kaikissa Euroopan maissa ja tekee yhteistyötä EU:n ja Unescon kanssa. Järjestö muun muassa jakaa EU:n vuosittaiset kulttuuriperintöpalkinnot.

Tapiolan uimahalli lähetetään ehdolle Europa Nostran ja Euroopan investointipankin instituutin Seitsemän uhanalaisinta kulttuuriperintökohdetta -ohjelmaan.

Ohjelma etsii kestäviä ratkaisuja seitsemän eurooppalaisen kohteen pelastamiseksi. Kyse ei ole rahoitusohjelmasta, mutta tarvittaessa ohjelman kautta on etsitty sopivia rahoituslähteitä.

– Tapiolan uimahalli oli niin ilmiselvä ja kansallisesti merkittävä uhanalainen kohde, että päätimme valita uimahallin suoraan Suomen uhanalaisimmaksi kulttuuriperintökohteeksi, ilman erillistä hakua, Europa Nostra Finlandin puheenjohtaja Kirsi Moisander kertoo tiedotteessa.

Espoon kaupunki suunnittelee Tapiolan uimahallin purkamista edellisen 2000-luvulla tehdyn korjauksen ja laajennuksen jälkeen tulleiden ongelmien vuoksi.

Korjaus tehtiin uimahallin arkkitehtuuria kunnioittavasti, ja se sai Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnon ansiokkaasta entistämisestä vuonna 2007.

Kaupungin näkemyksen mukaan rakennuksen korjaus uimahallikäyttöön ei ole enää mahdollista.

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema uimahalli on valmistunut vuonna 1965, ja se on suojeltu asemakaavalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu