Kulttuuri

Lisää tilaa taiteelle – Galleria Aarni ja Taidelainaamo muuttavat kesällä Selloon

Erno Peltosen näyttely on Heikintorin Galleria Aarnissa. Näyttelyn maalaukset huokuvat rauhaa ja kiireettömyyttä.

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon kuvataiteilijat ry:n ylläpitämät Galleria Aarni ja Espoon taidelainaamo muuttavat kesällä Heikintorilta uusiin toimitiloihin Kauppakeskus Selloon. Uusissa tiloissa on 230 neliötä tilaa taiteelle ja yhdistyksen toimisto.

Muutto on juhannuksen jälkeisellä viikolla. Uudet tilat avautuvat yleisölle heinäkuussa ja silloin Taidelainaamo levittäytyy koko tilaan.

Espoon kuvataiteilijat -yhdistys täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Elokuussa nähdäänkin Espoolaisen taiteen juhlanäyttely, johon kutsutaan mukaan kaikki espoolaiset ammattitaiteilijat yhdistyksistä tai jäsenyyksistä riippumatta.

Muuton myötä tilojen koko jopa kolminkertaistuu nykytilanteeseen verrattuna. Uusissa tiloissa on pystytään esittämään aiempaa laajempia näyttelykokonaisuuksia.

Myös Taidelainaamo saa aiempaa isomman tilan, joten loppukesästä lähtien espoolaisten taiteilijoiden teoksia voidaan esitellä entistä monipuolisemmin.

Lokakuussa Galleria Aarnissa nähdään juhlanäyttely, joka on osa valtakunnallisen Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlavuoden Juhlanäyttelyviikkoja. Taiteiden havinaa -yhteisnäyttelyssä etsitään samalla vuosikymmenellä syntyneiden kuvataiteilijoiden ja kirjailijoiden tuotantojen yhteistä nimittäjää. Espoon kirjailijat ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Galleria Aarni

Galleria Aarni ja taidelainaamo toimivat Tapiolassa Heikintorilla 15. kesäkuuta saakka.

Alustavan suunnitelman mukaan Kauppakeskus Sellossa oleva tila jaetaan siten, että Taidelainaamo saa käyttöönsä 80 m2 ja Galleria Aarni 150 m2.

Uuden gallerian avajaisia vietetään 7. elokuuta kello 18.

Heikintorilla Galleria Aarnissa on parhaillaan nähtävillä Erno Peltosen näyttely Pihoilla.

Sen jälkeen nähdään vielä Hanna Peräkylän näyttely 24.4.–18.5. ja viimeisenä Annika Ruuskan näyttely 22.5.–15.6.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu