Puheenaihe

Jousenkaaren koulu rakennetaan urheilukentälle – Edessä vielä yksi uusi väistö ennen oman koulun valmistumista

Jousenkaaren koulu on ollut tyhjillään jo vuosia. Arkistokuva.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Jousenkaaren koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma on hyväksytty kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaostossa. Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Kosteusvaurion vuoksi jo vuosia sitten suljettu koulu on tarkoitus korvata uudisrakennuksella, joka sijoitetaan vanhan koulun urheilukentän paikalle. Koululaisten ulkoliikunnassa aiotaan jatkossa hyödyntää läheisen urheilupuiston kenttiä.

Jousenkaaren uudisrakennushankkeelle on varattu vuosien 2018–2027 investointiohjelmassa 19,7 miljoonaa euroa. Uuden kolmikerroksiseksi suunnitellun koulurakennuksen on määrä valmistua vuonna 2021.

Rakennusta varten joudutaan kuitenkin vielä hakemaan poikkeama rakennusalasta ja kerrosalan ylityksestä.

Jousenkaaren koulun oppilaat ovat matkanneet vuodesta 2016 alkaen väistötiloihin Espoonlahteen. Ennen oman koulurakennuksen valmistumista heillä on vielä edessä muutto Uusikumpuun valmistumassa olevaan väistökiinteistöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Toimistotiloja muutetaan koulutiloiksi Niittykummussa – Jousenkaaren oppilaat saavat väistötilat lähempää kotia18.8.2017 10.31
Meri-Matti tulee sittenkin, Pakankylä saa jatkaa ja Jousenkaari rakennetaan uudelleen – lautakunta lisäsi kouluinvestointeja 70 miljoonalla7.3.2018 16.30
Musiikkiluokat 50 vuotta – Jousenkaaren koulu antaa oppilaille hyvät musiikilliset eväät 14.11.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu