Kulttuuri

Escappella lauloi voiton kuorokatselmuksessa

Escappella-kuoro kehittää osaamistaan määrätietoisesti. Kuorotellen-katselmuksesta tuli voitto Espooseen.

Juhana Enqvist

Espoolainen lauluryhmä Escappella on voittanut Helsingissä järjestetyn Viihdekuoroliiton arvostetun Kuorotellen-kuorokatselmuksen.

Kilpailuun osallistui kuoroja ja lauluyhtyeitä eri puolilta Suomea. Jokaisella oli 20 minuutin esiintymisvuoro, jossa sai esittää haluamiaan rytmimusiikkikappaleita.

Saimme kilpailussa paljon palautetta ja se on meille arvokas asia."

– Olemme treenanneet viimeisen vuoden ajan soul-musiikista koostuvaa ohjelmistoa ja hioneet rytmiikkaa ja yhteissointiamme entistäkin yhdenmukaisemmaksi, Escappella ry:n hallituksen puheenjohtaja Eeva Koutaniemi sanoo.

Escappella sai kisan korkeimman tason Kultaisen sertifikaatin sekä arvokkaimman kiertopalkinnon, tinasta valmistetun patsaan.

– Saimme kilpailussa paljon palautetta ja se on meille arvokas asia.

– Escappellaa kiitettiin siitä, että ohjelmistomme on kunnianhimoinen ja kuorossa on paljon potentiaalia. Yhdeksi kehityskohteeksi nousi hengitystekniikka.

Tuomariston mukaan Escappellan yleissointi oli miellyttävä ja laulamisessa heijastui lauluyhtyemäinen notkeus. Tuomaristo piti erityisesti myös ohjelmistossa olleessa tenorisoolosta.

Koutaniemi odottaa, että kilpailun voitto tuo kuorolle lisää keikkoja. Voiton jälkeen kuoroon on jo liittynyt kaksi uutta laulajaa.

– Seuraava iso projektimme on Haudan takaa -konsertti, johon kokoamme jo edesmenneiden artistien hittejä. Konsertti kuullaan ensi vuoden puolella ja mukana on poppia, rockia ja soulia.

Kuorotellen-kilpailun tuomaristoon kuuluivat Vuoden kuoronjohtaja 2019 Merzi Rajala, Timo Lehtovaara, Jani Siven ja Viihdekuoroliiton hallituksen jäsen Outi Annala.

Escappella harjoittelee useimmiten Ison Omenan kirjaston tiloissa Matinkylässä. Kuoroon mahtuisi muutama mieslaulaja ja laulamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kuoroon osoitteella [email protected].

Escappellassa on 20 jäsentä ja taiteellisena johtajana toimii laulupedagogi ja laulaja Tiina Björk. Lauluryhmän ohjelmistoon kuuluu monipuolista rytmimusiikkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu