Puheenaihe

Laajennettu Iso Omena palkittiin Euroopan parhaana isona kauppakeskushankkeena

Ison Omenan sisäänkäynti Markkinakadun puolelta.

Arkisto/ Johanna Halava

Matinkylän kauppakeskus Iso Omena sai tällä viikolla ison tunnustuksen kansainväliseltä kauppakeskusyhdistykseltä.

International Council of Shopping Centers eli ICSC valitsi Ison Omenan voittajaksi erittäin isojen kauppakeskusten laajennushankkeiden kilpailusarjassa.

Kategorian muut finalistit olivat Turkin Adanassa sijaitseva M1 Adana ja Iso-Britannian Sheffieldissä sijaitseva Meadowhall.

ICSC:n kilpailu on järjestetty vuodesta 1977 saakka ja Cityconin omistama Iso Omena on ensimmäinen suomalainen kauppakeskus, joka sen on voittanut.

Kilpailusarjan voiton lisäksi ICSC myönsi Isolle Omenalle erillisen ReSource award -tunnustuspalkinnon pitkästä sitoutumisesta vastuullisuuteen kauppakeskuksen kehittämisessä.

Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin kuuluvan Ison Omenan laajennushanke valmistui kokonaisuudessaan keväällä 2017. Vuokrattavaa pinta-alaa on yli 100 000 neliötä, josta liiketilan osuus on 85 000 neliömetriä. Liikkeitä ja palveluita on yli kaksisataa.

Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee Matinkylän metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali.

Viime vuonna Isossa Omenassa kävi 20 miljoonaa asiakasta. Kauppakeskuksen liiketilat ovat käytännössä kokonaan vuokratut.

– Iso Omena on Cityconin suurin kauppakeskus ja portfoliomme kruununjalokivi. Se edustaa näkemystämme siitä, mikä on menestyvän kauppakeskuksen konsepti 2020-luvulla. On mahtavaa, että myös ICSC noteerasi tämän, toteaa Cityconin liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Sanna Yliniemi yhtiön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu