Vaalit

Vihreiden arvoille on tarvetta – läpimeno oli Noora Koposelle iso yllätys

.

Uuteen eduskuntaan nousi peräti neljä Espoon vihreisiin kuuluvaa poliitikkoa. Valituista suurelle yleisölle tuntemattomin lienee Noora Koponen. Hän sanoo olevansa läpimenosta yllättynyt.

Koponen sai 4 711 ääntä.

– En osannut tai ainakaan uskaltanut näin hienoa tulosta mitenkään toivoa. Olen todella otettu ja liikuttunut siitä, että niin moni ihminen luotti minuun ja antoi minulle ainoan äänensä.

Koponen kuvailee oloaan samaan aikaan myös aika pysähtyneeksi.

– Varmaan menee vielä hetki, että tämän kaiken todella sisäistää ja ymmärtää.

Oman vaalimenestyksen lisäksi Noora Koponen iloitsee siitä, että Espoosta pääsi läpi kolme muuta vihreää naista.

– Jokainen läpimenneistä on ansainnut paikkansa ja heidän kanssaan on upeaa päästä tekemään yhteistyötä nyt myös eduskunnassa.

– Kyseessä on Vihreiden historian suurin eduskuntavaalivoitto ja eduskuntavaalitulos. Se kertoo siitä, että vihreiden arvoille ja teemoille on tarve.

Koposen tukitiimiin kuului noin 12 henkilöä ja kampanjointi alkoi toden teolla tämän vuoden puolella. Ryhmä teki eniten jalkatyötä Espoossa ja Vantaalla, mutta kiersi myös muualla Uudellamaalla.

Espoon Vihreiden nettisivuilla Noora Koponen esittelee itsensä äitinä, kaupunginvaltuutettuna, fysioterapeuttina ja koulutettuna kokemusasiantuntijana.

Hän nosti kampanjoinnissaan esille muun muassa lasten oikeudet ja kuntoutuksen sekä sen, että jokaisella on oikeus olla osa yhteiskuntaa.

– Eduskunnassa haluaisin erityisesti kyetä edistämään lasten tasa-arvoisia oikeuksia oppimiseen niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessa. Ryhmäkokojen kasvupaine huolettaa ja tukea tarvitsevat lapset tarvitsevat puolustajia. Lisäksi ajan ennalta ehkäisevän kuntoutuksen tukemista ja omaishoitajien asemaa, ilmastonmuutosta unohtamatta.

Koponen arvioi käyttäneensä vaalikampanjaansa 8 000–9 000 euroa.

Espoon Vihreät jatkoivat vahvalla kasvu-uralla. Vuoden 2017 kuntavaaleissa kannatus nousi ja puolue kasvatti ryhmäkokonsa 13:sta 17 kaupunginvaltuutettuun eli lisäystä tuli neljä paikkaa.

Espoosta vihreistä valittiin eduskuntaan myös Inka Hopsu, Saara Hyrkkö ja Tiina Elo. Vihreiden espoolaiset kokeneet kansanedustajat Johanna Karimäki ja Jyrki Kasvi putosivat eduskunnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu