Puheenaihe

Mies, nypitkö nastat pois talvirenkaistasi? – Kysely: jopa 70 prosenttia autoilijoista katuu tekoaan

Talvirenkaan muuttaminen kesärenkaaksi nastat poistamalla ei välttämättä olekaan hyvä idea. Lähes kolme neljästä miesautoilijasta katuu myöhemmin tempaustaan. – 

Anton Soinne / Arkisto

Suomalaiset eivät suinkaan autoile kesällä välttämättä kesärenkailla. 

Liki 60 prosenttia autoilevista miehistä sanoo ajattelevansa autojen rengasturvallisuuden erittäin tärkeäksi seikaksi, ja silti peräti 45 prosenttia on käyttänyt kesärenkaina talvirenkaita, joista on ensin nyppinyt kuluneet nastat pois. 

Niin tehdään, vaikka kaksi kolmesta ei koe moisia turvallisiksi. 

Kaikkiaan 43 prosenttia uskoo kitkarenkaiden olevan turvalliset kesärenkaat. Ei ihme, että autoileville miehille tehdyn kyselyn mukaan 70 prosenttia heistä sanoo olevansa huolestunut autojen rengasturvallisuudesta.

Suomalaismiehillä on erikoisia metodeja hankkia kaaroihinsa kesärenkaat. Peräti 45 prosenttia on käyttänyt kesärenkaina talvirenkaita, joista on ensin nyppinyt kuluneet nastat pois. Tämä siitä huolimatta, että kaksi kolmesta heistä ei koe moisia turvallisiksi.

– Miesten puheissa ja teoissa on ilmiselvää ristiriitaa. Torin tekemästä kyselystä ilmenee, että liki 60 prosenttia autoilevista miehistä sanoo ajattelevansa autojen rengasturvallisuuden erittäin tärkeäksi seikaksi. Jopa 38 prosenttia vastaa sen melko tärkeäksi, Torin autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto toteaa.

Ja 70 prosenttia sanoo olevansa huolestunut liikenteessä olevien autojen rengasturvallisuudesta. Silti joka kolmas kesäautoilisi tyytyväisenä nastattomiksi nypityillä talvirenkailla ja 43 prosenttia uskoo kitkarenkaiden olevan turvalliset kesärenkaat.

Rengasturvallisuuden erittäin tärkeäksi mainitsevista ajokortillisista miehistä yli joka kolmas sanoo nyppineensä kuluneet nastat pois talvirenkaista ja käyttäneensä lopputuloksia kesärenkaina. Melko tärkeäksi kokevista yli puolet on samaa mieltä. 

Osuudet ovat lähes samat puhuttaessa kitkarenkaiden käyttämisestä kesärenkaina. Voikin sanoa, että osa miehistä on huolissaan oman autonsa rengasturvallisuudesta.

Tiedot selviävät Suomen suurimmassa kauppapaikassa Torissa maaliskuussa toteutetun kyselytutkimuksen vastauksista. Kyselyyn vastasi 1 598 suomalaista miestä, jolla on ajokortti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu