Puheenaihe

Raidejokerin rakentaminen voi yhä alkaa kesäkuussa – työt alkavat Otaniemestä

Havainnekuva raidejokerin junasta Miestentien pysäkillä Otaniemessä.

Havainnekuva/Hanna Kiema

Raidejokerin rakentaminen voi vielä alkaa kesäkuussa, jos Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyy pikaraitiolinjan tarkennetun hankesuunnitelman kustannusnousuineen seuraavassa kokouksessaan huhtikuun lopussa. Asian vahvistaa Raide-Jokeri-projektin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski.

– Työt eivät pääse alkamaan kesäkuussa ihan sillä teholla kuin vielä talvella suunniteltiin, mutta työt yritetään aloittaa silloin niin suurella ryminällä kuin mahdollista, Saarikoski sanoo.

Jos kaupunginvaltuusto ei hyväksy raidejokeria kohonneine kustannusarvioineen huhtikuussa, sen rakentamisen aloittaminen viivästyy.

– Siinä tapauksessa on vaikea ennakoida, kuinka pitkästä viiveestä puhutaan, Saarikoski sanoo.

Espoossa raidejokerin rakentaminen alkaisi Saarikosken mukaan kesällä Maarintieltä.

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina ehdottaa, että valtuusto hyväksyy raidejokerin tarkennetun hankesuunnitelman laajuus-, kustannusarvio- ja aikataulutarkennukset sekä varikon toteuttamisen Helsingin Roihupeltoon.

Suunnitelmassa ei ole mukana virkamiesten listaamia mahdollisia säästökohteita, kuten raidejokerin radan lyhentämistä tai katoksien poistamista pysäkeiltä.

Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille kaavaillun raidejokerin kustannusarvio on noussut 386 miljoonaan euroon. Espoon maksettavaksi jäävä osuus on 92,5 miljoonaa euroa. Varikon infran kustannuksista Espoon osuus on 7,1 miljoonaa euroa.

Raidejokerin on määrä korvata bussilinja 550.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoolaiset saamassa katokset pysäkeilleen – kaupunginhallitus hyväksyi raidejokerin ilman säästöjä15.4.2019 17.34
Kilometrin lyhyempi rata, pysäkeiltä katokset pois ja enemmän sepeliä – Espoon kaupunginhallitus saa eteensä raidejokerin säästösuunnitelman12.4.2019 13.30
Raidejokeri palautettiin uudelleen valmisteluun – 386 000 000 euron hinta hirvittää päättäjiä4.3.2019 18.31
Espoon päättäjät: Raidejokerille ei vaihtoehtoa kymmenien miljoonien kustannusnoususta huolimatta – "Yleisen edun mukaista"2.3.2019 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu